Haberler

6 Milyon 'Kim Vurduya' Gidiyordu!

Güncelleme:

DEDAŞ'ın Şanlıurfa'da ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'ne 6 milyon lira tutarında mükerrer fatura yazdığı ortaya çıktı.

DEDAŞ, ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne yaklaşık 80 milyonluk bir borç çıkardı. ŞUSKİ yetkilileri, borcun abartılı olmasından şüphelenerek yaptıkları inceleme sonucunda bazı faturaların mükerrer yazıldığını tespit etti. Ortaya çıkan fark ise 6 milyon TL.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısının son birleşimini gerçekleştirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Meclisin son toplantısında imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilen konular önce ele alındı daha sonra Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünün (ŞUSKİ) Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Genel kurul toplantısında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (DEDAŞ) bağlı Dicle Elektrik Perakende Satış Şirketi (DEPSAŞ) ile ŞUSKİ arasındaki borçla ilgili protokol yapılması, ŞUSKİ'nin faaliyet raporu ve kesin hesaplarıyla ilgili konular ele alındı.

Oturum başkanı Ahmet Kaytan yapılacak olan protokolün zaman geçilmeden karar verilmesi gerektiğini söyledi ve borcun yasal faiziyle arttığına dikkat çekti. Kaytan, "Bunun hızlanmasında fayda var. Bugün bunu onayladığımızda arkadaşlarımıza iş ve işlerin işleyişiyle ilgili imkan vermiş olacağız" dedi.

GÜVEN: 75 MİLYON BORÇ VAR

DEDAŞ'a bağlı DEPSAŞ ile ŞUSKİ arasında yapılması kararlaştırılan protokol kapsamında köy içi içme suyu trafolarında kullanılan elektrik borçlarına karşılık ŞUSKİ'nin İller Bankasından 80 milyonluk bir kredi kullanması öngörülüyor. ŞUSKİ'nin yaptığı incelemelerde DEPSAŞ'ın 6 milyon civarında bir borcu mükerrer olarak hesaplamasının ortaya çıkmasının ardından bu borcun düşürülmesiyle 11 Mayıs itibariyle ŞUSKİ'nin toplam borcunun 75 milyon civarında olduğu açıklandı.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü adına meclise borç protokolüyle ilgili bilgi veren Avukat İrfan Güven, yapılacak olan protokolle Urfa'nın tüm köylerinin içme suyu için kullanılan trafo borçlarının silineceğini kaydetti. Gecikme zammının ŞUSKİ'ye çok ciddi bir zarara sebebiyet verdiğini belirten Güven, "Yapılan incelemelerde anaparadan 6 milyona yakın para düşürüldü. 11.05.2015 tarihi itibariyle olan anaparadan bahsediyorum. 80 milyona kadar bir borçlanma yetkisi bize verilmişti. Bu yetkinin netleşmesi açısından bir çalışma yapıldı. Köylerin suyunun kesilmemesi için çok mücadele verildi. 15 milyon 786 bin lira gecikme zammı var. İki, üç yıldır ödeme yapılmamış. Peşin ödeme yapılmış gibi şirket bu fedakârlığı yaptı. 11 Mayıs 2015 tarihi itibariyle 75 milyon civarında bir borç var" dedi.

KAYTAN: AYLIK 699 BİN KAYIP SÖZ KONUSU

Konuyla ilgili söz alan Bozova Belediyesi Eş Başkanı ve aynı zamanda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeynel Taş, protokolün komisyona havale edilmesini istedi.

Oturum başkanı Kaytan da, "Arkadaşlar daha önce kendi aralarında bir birim oluşturmuş, bir komisyon oluşturmuş. Komisyon çalışmalarını yapmış. Yönetim kurulunda bu değerlendirilmiş. Biz onayladıktan sonra hemen İller Bankası nezdinde çalışma başlatılması gerekiyor. Bunun bir ay geciktirilmesi bir yerde bir ayda 699 bin TL'nin kayıp olması söz konusu olacak" dedi.

Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu ise, ŞUSKİ'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için önemli olduğunu söyledi ve borcun borçla kapatılmasının yanlış olduğunu kaydetti. Söz konusu protokolün kabulü sırasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu karşı yönde oy kullanırken, AK Parti üyeleri evet yönünde oy kullandı. Protokol oy çokluğuyla kabul edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Sosyal Güvenlik Kurumu Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title