Haberler

6 Milyon 650 Bin Ağaç Kocaeli'de

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana Kocaeli'ye yaklaşık 6 milyon 650 bin ağaç dikti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaşanabilir bir kent olma yolunda dev adımlar atarken ağaçlandırma çalışmalarını ihmal etmiyor. Bu kapsamda Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yeşil berat alan ilk belediye olan Kocaeli Büyükşehir, 10 senede 6 milyon 650 bin ağacı toprak ile buluşturdu. Bu ağaçların Türkiye'deki 22 orman tipi ağaç türünden 15'ini kapsaması da ağaçlandırma hizmetinin boyutunu gözler önüne seriyor.

YEŞİLİN HER TONU

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar sanayinin başkenti olarak bilinen Kocaeli'yi, yeşil ile mavinin tonlarının çoğunlukta olduğu bir kent haline getirdi. 2004 yılından itibaren hayata geçirilen hizmetlerden ağaçlandırma çalışmaları, bu geri dönüşümün en önemli kısımlarından birini oluşturdu. Dünya kenti olma yolunda atılan hamlelere paralel yapılan bu çalışmalar kapsamında kentin dört bir yanına ağaçlar dikildi.

6 MİLYON 650 BİN FİDAN

Kentin doğal güzelliklerine bambaşka bir anlam katan ağaçlandırma çalışmalarında bu güne kadar yaklaşık 6 milyon 650 bin fidan dikildi. Fidanlar, mesire alanları, sahiller, rehabilitasyon alanları, yol kenarları, cadde ve sokaklar gibi ağaçlandırılması gereken alanlarda toprak ile buluştu.

22 ORMAN AĞACININ 15'İ

Ağaçlandırma çalışmaları ile Türkiye'deki belediyelere en örnek olan Büyükşehir Belediyesi'nin diktiği fidanların çeşitliliği de göze çarpıyor. Ülkemizde bulunan 22 çeşit orman ağacından 15 çeşidi Kocaeli'deki topraklara dikildi. Orman ağacının haricinde birçok çeşit bitki, meyve ağacı da Kocaeli'yi renklendirdi.

BAŞKA İLE GİTMEYE GEREK YOK

Kocaeli'deki ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan 15 orman ağacından Dışbudak, Çınar, Ihlamur, Akçaağaç, Meşe, Sığla, Kızılağaç, Karaağaç, Huş Ağacı geniş yapraklı ağaç grubunu kapsıyor. Ladin, Çam, Ardıç, Göknar, Servi ve Sedir Ağacı ise ibreli ağaç grubunu oluşturuyor. Böylece Kocaeli'deki vatandaşlar yapılan çalışmalar ile Türkiye'nin değişik bölgelerinde, illerinde görebileceği orman ağaçlarını Kocaeli'de görme fırsatı buluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title