Haberler

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ardından

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gösterime sunulan 136 film, 23 bine yakın sinemasevere ulaştı.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gösterime sunulan 136 film, 23 bine yakın sinemasevere ulaştı.

Valilik koordinasyonunda Malatya Kayısı Vakfı tarafından Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda 6-12 Kasım'da düzenlenen festivale ilişkin, bir otelde basın mensuplarıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, festivalin önceki yıllara göre daha güzel geçtiğini söyledi.

Eksik ve kusurlarını giderip daha iyi bir festival düzenleme arzusunda olduklarını anlatan Kamçı, şöyle konuştu:

"Festival her geçen yıl biraz daha iyiye gidiyor. Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre, gerçekleştirilen 6 festivalin en iyisini bu yıl yaptık. İnşallah gelecek yıl sizlerin de katkılarıyla çok daha iyisi için gayret göstereceğiz. Festivalimiz çok büyük değil. Küçük bütçeyle yapabildiğimiz bu. İnşallah gelecek yıl bütçemiz daha da artar. Festivale 1 milyon 350 bin civarında harcamamız oldu."

Basın mensupları ve festivale katkıda bulunanlara teşekkür eden Kamçı, "Geçen yıl sinemayla vatandaşların buluşmasını sağlayamamıştık. Ancak bu yıl zirve yaptık. Sinema salonları hiç bulmadığı seyirci seviyesine ulaştı" dedi.

Gelecek yıl seyirci sayısını daha da artırmaya çalışacaklarını belirten Kamçı, "Gelecek yıl kortej yürüyüşü de yapmayı planlıyoruz. Ayrıca festivale daha çok sanatçı getirip, vatandaşlarla buluşturmayı arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamçı, gazetecilerin festivale ilişkin önerilerini de dinledi.

- 23 bine yakın sinemasever izledi

Bu arada, festival kapsamında Malatya Park Avşar, Yeşil Sinema, DoubleTree by Hilton Oteli ve İnönü Üniversitesindeki salonlarda 152 seansta, 48 ülkeden 139 yönetmenin 136 filmi gösterildi. Filmleri 23 bine yakın sinemasever izledi.

Festivalde ayrıca Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte gün boyunca film gösterimleri gerçekleştirildi. Yüzde 80'e yakın doluluğa ulaşan film gösterimlerinin yanı sıra festivalde, konukların katılımıyla söyleşi, sergi, imza günü, atölye gibi etkinlikler düzenlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title