Haberler

6. Malatya Uluslararası Film Festivali

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne fidan dikti.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne fidan dikti.

Yeşilyurt ilçesinde festival için oluşturulan bahçede, fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile eşi Ayşe Kamçı, sanatçılar Perihan Savaş, Serdar Gökhan, Selda Akkor, Suzan Kardeş ile sinema yazarı ve tarihçi Agah Özgüç ve Gürcüstanlı sinema yönetmeni Eldar Shengelaia, kurulan bahçeye kayısı fidanı dikti.

Vali Kamçı, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi'nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını ifade ederek, sanatçıların meyve verdikten sonra kayısılarını yiyebileceklerini kaydetti.

Ayşe Kamçı da kendi isminin yer aldığı fidanı, kendi adına değil 33 yaşında kaybettiği yeğeni doktor Ahmet Volkan adına diktiğini söyledi.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Onur Ödülü'nü alan sinema sanatçısı Perihan Savaş, ağaç dikmenin çok güzel olduğunu belirterek, "Benim de bir dikili ağacım oldu. 3 yıl sonra yemeye geleceğim. Ağacımı dikerken de '3 yıl sonra seni yemeye geleceğim' dedim" şeklinde espri yaptı.

Festivalde Emek Ödülü'nü alan sanatçı Suzan Kardeş ise festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Bu tür organizasyonların olması çok güzel bir şey. Tamam bir festival ama bu yan etniklikler müthiş. Sadece ağaç dikme değil seminer, gösteri ve minder sohbetleri de var. Malatya, daha önce hep yanından geçtiğim bir yerdi. Şimdi dikili ağacımı görmeye geleceğim" diye konuştu.

Kardeş, kendi ağacının renginin biraz daha farklı olacağını ifade ederek, "Ağacım biraz kırmızı olacak. Kayısı renginin biraz daha koyusu olacak. Kayısının kenarlarının kızarmışını çok seviyorum. Olmadı ben gider onları tek tek boyarım, makyaj yaparım" dedi.

Sanatçı Serdar Gökhan da diktiği fidanı öptü.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Kamçı Perihan Savaş Suzan Kardeş Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title