Haberler

6 Kişilik Ailenin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalarda evi yıkılan aile zor günler yaşıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalarda evi yıkılan aile zor günler yaşıyor.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte yaşam koşullarının zorlaştığı Yüksekova'nın Güngör Mahallesinde yaşayan A. Hekim Çiftçi'nin evi, 23 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile beraber başlayan çatışmalarda, teröristlerin açtığı ateş sonucu hasar gördü. Evi onarma imkanı olmayan 4 çocuk babası A. Hekim Çiftçi, evin bir odasının duvarlarını örerek hayata tutunmaya çalıştı. Evdeki eşyaları da çatışmalar esnasında yanan 6 kişilikli Çiftçi ailesi, kış mevsiminin gelmesi ile daha da zor koşullara mahkum oldu. Hem duvarlardan soğuk havanın içeriye girmesini önlemek hem de yağışlı havada evin damlamaması için tedbir almak isteyen baba Çiftçi, evin büyük bölümünü branda ile örttü.

Mutfak, banyo ve lavabosu bulunmayan evde ağır kış koşullarında yaşayan 4 çocuk annesi Emine Çiftçi, başka çareleri olmadığı için tek odası olan bu evde yaşadıklarını söyledi. Çiftçi, "Bazen çocuklarıma yedirecek ekmeğim olmuyor. Komşularımdan istiyorum. Ne yakacak odunumuz ne de kömürümüz var. Ben çocuklarım için yardım istiyorum. Bu rezaletten kurtulmak, çocuklarımla temiz bir yerde yaşamak istiyorum" dedi.

Baba A. Hekim Çiftçi ise, imkanları olmadığı için evini branda ile kapatıp çocukları ile yıkık eve yerleştiğini belirterek, "Başka bir eve gidecek imkanım yok. Benim isteğim bu rezaletten kurtulmak" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Çiftçi Yüksekova 23 Mart Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title