Haberler

6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, sempozyum kapsamında Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin "diplomasi" konulu akademik yıl açılış dersine katıldı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 6. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu kapsamında Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin "diplomasi" konulu akademik yıl açılış dersine katıldı.

Tüymebayev, Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen sempozyum kapsamında, üniversitenin Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen açılış dersinde Türkiye ile Kazakistan ilişkilerine değindi.

Kazak halkı ve yönetiminin Türk halkına saygısı anısına Astana'nın merkezi yerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının dikildiğini belirten Tüymebayev, bunun Atatürk'ün Türkiye dışındaki en büyük anıtı olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Kazakistan'ın önemli küresel ve bölgesel sorunlarla ilgili hedeflerinin ortak, uluslararası kurumlar bünyesindeki yaklaşımlarının aynı olduğunu dile getiren Tüymabayev, "Türkiye ile Kazakistan'ın siyasi, ekonomik ilişkileri hızla gelişmektedir. İki devlet, stratejik ortak devletler olmanın yanı sıra Avrasya bölgesinde örnek işbirliği sergileyen kardeş devletlerdir. İşte uluslararası arenadaki gelişmeler çerçevesinde çok taraflı ve ikili ilişkilerimizi inceleyerek bunu yeni seviyelere çıkartacak olan sizlersiniz" dedi.

Türkiye ile Kazakistan'ın sadece dost ve kardeş değil, stratejik partner devletler olduğunu ifade eden Tüymabayev, dolayısıyla sadece duygusal yaklaşımlarla kalmadan ortak somut projeler üretilmesi ve bunların hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Tüymabayev, öğrencilere hem derslerinde hem de mezuniyetten sonra çalışma hayatlarında başarı diledi. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Kazakistan Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title