Haberler

"6. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği" -

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen "6. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği"ndeki yarışlarda renkli görüntüler oluştu.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen "6. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği"ndeki yarışlarda renkli görüntüler oluştu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilen tahta araba şenliğine, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile çok sayıda yarışmacı ve vatandaş katıldı. Formula-1 yarışlarına atıfta bulunularak "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla yapılan şenliğe, yarışçılar kendi tasarımları olan 64 ilginç tahta araba ile katıldı.

Yarışa katılan arabaların görevlilerce yarışlar için uygun olup olmadığının tek tek kontrol edilmesi sonrası düzenlenen yarışlar, beşer kişiden oluşan gruplar halinde bin 600 metrelik parkurda gerçekleştirildi. Start bayrağının sallanmasıyla yarışa başlayan ilk grupta 40 yaş üstü yaşlılar yarıştı. Bu yarışmada İsmail Bayrak birinci oldu.

Sürücülerin zaman zaman tehlikeli anlar yaşadığı yarışlarda, bazı tahta arabaların tekeri kırılırken bazı arabalar da devrildi. Tekeri kırılan tahta arabaları kullanan yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Bazı yarışmacıların da arabalarını ellerine alıp koşarak yarışı tamamlamaya çalışması çevredekilerin gülüşmesine yol açtı. Yarışma sırasında bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı görüldü.

Şenlikte, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, kendisi için özel olarak hazırlanan tahta arabayı kullandı. Dizlik ve kask takan Sofuoğlu'nun yörede "kara lastik" olarak adlandırılan lastik ayakkabıları giydiği gözlendi. Sofuoğlu ayrıca motosiklet gösterisi de gerçekleştirdi.

Sofuoğlu, bin 600 metrelik parkuru tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, "Burada olmaktan, bu atmosferi yaşamaktan çok mutluyum. Normalde yarışma niyetinde değildim ama bu atmosferi görünce dayanamadım. Motosiklet yarışından daha heyecan verici. Bir an kalbim duracak gibi oldu. Bu tecrübeyi yaşamaktan dolayı mutluyum" dedi.

- "En keskin viraj 53 metre geride"

Geçmişte yapılan tahta araba yarışlarında yaşanan kazalar nedeniyle yarışlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Bu çerçevede yarış pistinin uçurum bölümleri kenarında saman balyalarıyla tedbir alındı. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacılar, olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik taktı.

Yarışmaya katılan Nihat Avcılar'ın, yarışmaya katıldığı tahta arabasının arkasına "Açılın Çankaya'ya gider" yazısı yazıldığı görüldü. Ayrıca yarışların yapıldığı parkur kenarına asılan "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır", "En keskin viraj 53 metre geride" tabelaları dikkati çekti.

Yarışlarda olası kazalardaki yaralanmalara müdahale edecek sağlık ekipleri ile jandarma ekipleri de parkur çevresinde önlem aldı. Yaşanan küçük çaplı kazalarda hafif yaralananlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Şenlikteki yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Sofuoğlu Formula 1 Ardeşen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title