Haberler

6. Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası

Şampiyonada milli takım, 4 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "Bu başarıyı elde eden sporcularımızın heykelini dikmek, isimlerini altın harflerle yazmak lazım" "Wushu sporunun ana vatanında, böyle zor bir şampiyonada, bu başarıları almak her.

Çin'de düzenlenen 6. Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı, erkeklerde ve bayanlarda toplam 4 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı.

Anhui eyaletinin Chizhou kentindeki organizasyona, 45 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katıldı. Türkiye'den 14 sporcunun katıldığı şampiyonada milliler, toplam 17 madalya kazandı.

Şampiyonanın ilk gününde bayanlar çift ince kılıç dalında halıya çıkan Elif Akyüz, 8,76 puan elde ederek dünya şampiyonu oldu. Erkekler geleneksel boş el stilinde yarışan Burak Akkaya da 8,72'lik dereceyle altın madalya kazandı.

Bayanlarda, zincirde Zeynep Makbule Akyüz, kalın kılıçta İlayda Emen, sopada Yağmur Şişman gümüş madalyanın sahibi oldu. Nadide Nur Akkaya güney sopasında, Yiğit Emre Canpolat boş elde ve Şeyma Urhan da ince kılıç dalında bronz madalyaya uzandı.

Şampiyonanın ikinci günü boş el dalında yarışan erkeklerde Necmettin Erbakan Akyüz 8,73, bayanlarda da Zeynep Makbule Akyüz ise 8,77'lik derecesiyle dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Erkeklerde Yiğit  Emre Canpolat sopada, bayanlarda Nadide Nur Akkaya ve erkeklerde Mehmet Emin Yağdı boş elde ikinciliğe uzandı. Erkeklerde, Batuhan Saçtık güney sopasında, Burak Akkaya sopada, Necmettin Erbakan Akyüz uzun sopalı kılıç stilinde, bayanlarda ise Yağmur Şişman boş el stilinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçlarla milli takım, erkeklerde ve bayanlarda 4 altın, 6 gümüş ve 7 bronz kazandı.

-"Sporcuların heykeli dikilmeli"-

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başarısının diğer ülkelerce büyük bir takdir ve hayranlıkla karşılandığını belirtti.

Akyüz, sporcuların günde 7 saat çalışarak bu başarıya ulaştıklarını anlatarak "Bu başarıyı elde eden sporcularımızın heykelini dikmek, isimlerini altın harflerle yazmak lazım. Wushu sporunun ana vatanında, böyle zor bir şampiyonada, bu başarıları almak her baba yiğidin harcı değil" dedi.

Sporcuların planlı ve programlı çalıştıklarını dile getiren Akyüz, "Sporcularımız kesinlikle doping kullanmıyorlar. Sporcularımızın dopingleri bal, pekmez ve Trabzon tereyağıdır. Alınan örneklerden hiçbir şey çıkmaması bunun kanıtıdır" diye konuştu.

Türkiye'de sağlıklı ve istikrarlı bir spor politikasının olmadığını savunan ve Çin'den örnekler veren Akyüz, şöyle konuştu:

"Her spor branşının kendine özel tesisleri var. Her katında farklı branşlarda antrenmanlarının yapılabileceği 2 bin metrekarelik bir alana oturtulmuş, yüksek katlı binalar var. Ama Türkiye'de antrenman yapabilecek salon bulamıyoruz. Her branşa yeterince çalışma alanı tahsis edilmeli ve her branş için her ilde üstlerin yapılması lazım."

Akyüz, antrenörleri Çin'de eğitime tabi tuttuklarını belirterek "Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çocukları teşvik etmek amacıyla ücretsiz spor malzemesi dağıtıyoruz. Başarılı olan sporcuları Sakarya'daki merkezde eğitime alıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title