Haberler

6 Buçuk Milyon Öğrenciye Ücretsiz Süt Dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Okul Sütü" programı kapsamında 2013-2014 döneminde 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 6 buçuk milyon anaokulu ve ilkokul öğrencisine 303 milyon kutu süt dağıtılacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Okul Sütü" programı kapsamında 2013-2014 döneminde 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 6 buçuk milyon anaokulu ve ilkokul öğrencisine 303 milyon kutu süt dağıtılacağını söyledi.

İstanbul'da gazete yöneticileri ile bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Okul Sütü" programı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dünyada hiçbir gıdanın bünyesinde süt kadar besin elementi bulundurmadığına dikkat çeken Bakan Eker, toplum sağlığının korunması ve sağlıklı nesiller yetişmesi amacıyla üç yıl önce "Okul Sütü" projesi başlatıldığını hatırlattı. 2011-2012 döneminde 144 milyon, 2012-2013 döneminde 296 milyon kutu süt dağıtıldığını belirten Bakan Eker, 2013-2014 döneminde de yaklaşık 6 buçuk milyon anaokulu ve ilkokul öğrencisine 303 milyon kutu süt dağıtılacağını kaydetti. Bakan Eker, uygulamanın ikinci eğitim öğretim yılının başlayacağı pazartesi gününden itibaren hayata geçeceğini söyledi. Bakan Eker, güvenilir ve sağlıklı ambalajlarda hazırlanan sütlerin 200 miligramlık kutularda öğrencilere verileceğini ifade etti. Temel hedefin sağlıklı bir besin maddesi olan sütün daha fazla tüketilmesi olduğunu vurgulayan Eker, "Dünyada hiçbir besin maddesi süt kadar besin elementi içermiyor. Zengin besin içeriği sebebiyle her yaşta tüketilmesi gereken bir gıda maddesi. Büyüme çağındaki çocuklar dikkate alındığında süt tüketimi daha da önem kazanıyor. Okul sütü programı onun için çok önemli. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan bu programı üç yıldır biz de başarıyla uyguluyoruz. Bu projeyle süt içme alışkanlığı ve süt tüketimi oranı arttı. Sağlık için herkesin her yaşta süt içmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Bakan Eker, özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sorunun önüne geçmede "Okul Sütü" programının önemli bir rol oynadığını kaydetti. Okul sütü uygulamasından ailelerin ve çocukların çok memnun olduklarını belirten Eker, hatta bunun daha da yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi. Türkiye'nin geçen yıl et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri ihracatında tarihi rekorlar kırdığını anlatan Eker, bunun da hayvancılığa verilen desteklerin ve uygulanan doğru politikaların bir sonucu olduğunu bildirdi. Bakan Eker, üretim standartlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi sonucu geçen yıl Nisan ayından bu yana Avrupa Birliği ülkelerine de süt ihracatı yapıldığını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500

Yorumlar (1)

AHMET EMİNahmetalhar@hotmail.com:

süt dağıtımına karşı değilim sakın yanlış anlaşılmasın....geçen sene süt dağıtımı başlar başlamaz süt ve süt üÜRÜNLERİNE YÜZDE 20 ZAM GELMİŞTİ.HATIRLARSANIZ....ŞİMDİ DE YÜZDE YİRMİ ZAM GELECEĞİ KESİN....BU DEMEK OLUYORKİ SÜT DAĞITIMINI DOLAYLI OLARAK HALK FİNANSE EDİYOR...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title