Haberler

6- Bakan Eroğlu: Devletin Parası Bol, Çünkü Hortumlar Kesildi

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin Ak Parti hükümetleri öncesindeki durumu ile sonrası arasında kıyaslama yaparken "Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi artık. Bütün para, kaynaklar özellikle millete hizmet için akıyor" dedi.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin Ak Parti hükümetleri öncesindeki durumu ile sonrası arasında kıyaslama yaparken "Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi artık. Bütün para, kaynaklar özellikle millete hizmet için akıyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Adıyaman'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 213 milyona yaptırılan ve yapılacak tesislerin toplu açılışı ile temel atma törenine katıldı. Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra; Vali Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve vatandaşlar katıldı. Törende yapımı tamamlanan tesisler, video konferansla gösterildi.

Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 24 müjdeyle geldiğini söylediği Adıyaman'a yapılan yatırımları sıraladı. Kentteki Eğri Çayı'nın, 'Vadi Adıyaman' olarak ağaçlandıracaklarını belirten Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Adıyaman'ın bir Eğri Çayı var. Biz bunu 'Vadi Adıyaman' olarak hazırlayalım diye karar aldık. Bu, Adıyaman'ın bir gerdanlığı olacak. Bir gerdanlık inşa edeceğiz. Bu konuda projeler hazırlandı. Burayı çok zarif, oya işler gibi işleyeceğiz, ağaçlandıracağız. Adıyaman'ın muhteşem bir mekanı olacak. Hatta korkulukları bile siz seçeceksiniz. Sizin kabul ettiğinizin, bizim başımızın üstünde yeri var. Bunun dışında Beşpınar Çayı var; birinci kısmını yaptık, ikinci kısmını da Adıyaman'a güzel bir mekan olarak kazandıracağız. Buraya gelirken, eli boş gelmek caiz mi? Bizim kültürümüzde var. Bir yere giderken eli boş gidilmez. Ben Afyon'dan gelmedim dolayısıyla sizlere Afyon kaymağı getiremedim. Dolayısıyla bugün heybemiz dolu geldik. Adıyaman'a 24 müjdeyle geldik. Kitapçıkta da yer alıyor. Paylaştık çünkü bizim sözümüz senettir. Verdiğimiz sözleri, vaatleri yerine getireceğiz. DSİ'nin 16 tane müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 7 tane, Meteoroloji'nin 1 tane olmak üzere 128 milyonluk 24 müjde var. Geçen sene 47 müjde vermişiz, 1 milyar 600 milyon lira. Ne oldu diye sorarsanız; diğer kitapçıkta 47 müjdenin 33 tanesini bitirmişiz, geri kalanını da inşallah şuanda inşaatlar devam ediyor. Çetintepe, Koçali gibi barajlar devam ediyor. Bir dahaki gelişimizde bu 47 müjdeyi bitirmiş olacağız."

'DEVLETİN PARASI BOL'

Ülke genelinde dev yatırımlar yaptıklarını ancak bunların yeterli olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, hortumların kesildiğini ve bütün kaynakların millete aktığını anlattı. GAP Projesi'nin de Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla 31 Aralık 2019'ta tamamlanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Barajlar, dere ıslahları, göletler yeterli değil. Biz yeni bir proje hazırladık. Biliyorsunuz sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, GAP Projesi'nin 31 Aralık 2019'da, saat 16.59'a kadar bitirilmesi talimatını verdi. Hatta yarın Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ben bu konuyla ilgili sunum yapacağım. Adıyaman için biz şu sözü veriyoruz. 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından 'hamle' yılı olarak ilan edeceğiz. 153 bin dekar araziyi, modern sulamaya açacağız. Adıyaman çiftçisinin her yıl cebine 62 milyon zirai gelir akacak. DSİ'ye talimat verdik, yıldırım gibi esecek burada. Orman'ın artık burada Bölge Müdürlüğü var. İnşallah Adıyaman'ı ağaçlandırmak suretiyle çiçek gibi yapacağız. Ne kadar fidan istenilirse ücretsiz vereceğiz. Ama tutmayan fidan başına 5 lira Orman Genel Müdürlüğü'nün hesabına yatırsınlar. Yani alıp da atmasınlar. Artık devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçtik. Bizim hükümetimizin sloganı her şey millet için. Bu yüzden ormanlarda 5 bin köye gelir getirici orman kuruyoruz. Birisine ceviz, öbürüne badem. İnşallah burayı bilhassa bademde güzel bir üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bir de burada bal ormanları kuracağız. Arıcılar gelin size, isterseniz ormandan yer verelim kovanları koymak için. Paranız yoksa, size kredi de verelim. 10 yıl ödemezsiniz daha sonra kazandıkça faizsiz geri ödersiniz. Netice itibariyle bu da size imkan. 3 yıl bakımını, bütün masrafları devlete ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait. Para sıkıntısı yok. Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi artık. Bütün para, kaynaklar özellikle millete hizmet için akıyor."

'LOBİLERİ ADIYAMAN BALTASIYLA KESİVERDİK'

Konuşmasında lobi hortumlarını kestiklerini ve kaynakların vatandaşlara hizmet olarak aktarıldığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Eskiden bir gölet 22 yılda bitiyordu, ama biz 18 ayda bitiriyoruz. Barajları da işte 3-4 yıl zarfında bitiriyoruz. Nereden nereye. 30 metre yüksekliğinde bir gölet, eski Türkiye'de 45 milyona 22 yılda bitiyordu, sulaması hariç. Biz aynı göleti, yeni Türkiye'de sadece 4,5 milyon liraya 18 ayda ve sulaması dahil bitiriyoruz. Bunlar nereye gidiyordu Para, pul? Sizin alın terinizle toplanan, devlete vergi olarak verdiğiniz paraların yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Ayrıca sağlıkta da bir ilaç lobisi vardı. Bugün 9 lira olan ilaçlar daha önce, 2002 yılında 63 liraydı. Aradaki para nereye gidiyordu? Birilerinin cebine. Bunlar sizin hakkınız, başkaları tarafından hortumlanıyordu. Allah'a şükür biz ilaç lobisinin hortumlarını, faiz lobisinin hortumlarını, Adıyaman baltasıyla kesiverdik. Neticede bu paralar havuzda oluyor ve o kaynaklar size hizmet olarak; hastane, okul, baraj, gölet ve dere ıslahı olarak dönüyor."

Bakan Eroğlu, zengin turistlerin de kente gelmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, Leyla'nın Mecnun'a kavuşamadığını ancak Ferhat olup Adıyaman'ın her yerinde toprağı suyla buluşturacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kentte 213 milyon maliyetli tesislerin toplu temel atma ve açılışı yapıldı. Törende Bakan Eroğlu ve milletvekilleri tarafından 'Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi'lerini kullananlara da sertifikaları verilerek 6 bin adet fidan dağıtıldı. - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Ahmet Aydın Adıyaman AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title