Haberler

6. Ayvalık Tiyatro Festivali Başlıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, gelenekselleşmeye başlayan Tiyatro Festivali'nin bu yıl Ayvalık Sanat Derneği ve Ayvalık Kültür Sanat Derneği'nin birlikte hazırladıkları ve 1-4 Mayıs tarihlerinde 6.'sı düzenleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda, tam bir şölen havasında gerçekleşmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yapıldığı organizasyona 10 oyunun çok sayıda başvuru arasından seçilip tiyatro severlerle buluşturulacağı bildirildi.

Bu kapsamda, festivalin son günü İzmir Devlet Tiyatrosu'nun da "Akıl Defteri" oyunuyla katılacağı organizasyonun; 1 Mayıs Cuma günü at arabacılar meydanından kortej yürüyüşü ile başlayacağı kaydedildi.

Cumhuriyet Meydanında Mim, Sokak Tiyatrosu, Halk Oyunları, Müzik, Canlı Heykel performansları, konuşmalar ve 4 gün sürecek tiyatro oyunları ile devam edecek olan festival programında; oyunların yanı sıra söyleşi ve atölye çalışmalarının da yer alacağı belirtiliyor.

Tüm tiyatro oyunlarının sergileneceği mekanın Ayvalık Sanat Fabrikası olacağı vurgulanırken, Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in sunacağı 'Zilli Şıh' oyununun ise Cunda olarak nitelendirilen Alibey Adası'ndaki Su ürünleri Kooperatifinde 3 Mayıs Pazar günü Saat: 11.00 de izlenebileceği bildiriliyor.

Festival kapsamındaki söyleşilerde, Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Prof. Dr. Semih Çelenk, Dr. İsmet Tekerek, Altan Akışık ve Yıldırım Yanılmaz'ın konuk edileceği öğrenilirken, festival komitesi adına muhabirimize açıklamalarda bulunan Sadi Mastar, "Festivali gerçekleştirmemizde tüm kurum ve kuruluşlara, Ayvalık esnafına, basın emekçilerine festival yürütme kurulu olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İzleyicilerimiz tiyatro oyunları için biletleri 30 Nisan 2015 Çarşamba gününden itibaren alabileceklerdir. Söyleşi ve atölye çalışmaları ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir. Tiyatro severleri oyunlarımıza bekler iyi seyirler dileriz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık 1 Mayıs İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title