Haberler

6 Aylık Evliliklerinin Davaları 10 Yıl Sürdü

İzmir'de evliliklerinin 6. ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma sürecine giren M.A. ve A.A, tazminat, nafaka artırımı, azaltımı, icra takibi gibi birbirlerine açtıkları ve 10 yıl süren davada arabuluculukla anlaştı.

MERİÇ ÜRER - İzmir'de evliliklerinin 6. ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma sürecine giren M.A. ve A.A, tazminat, nafaka artırımı, azaltımı, icra takibi gibi birbirlerine açtıkları ve 10 yıl süren davada arabuluculukla anlaştı.

Evliliklerinin 6. ayında eşinden boşanmaya karar veren A.A. (63) 2007 yılında boşanma davası açtı. Taraflardan M.A'nın (53) istememesi üzerine boşanma davası reddedildi. 3 yıl sonra A.A'nın tekrar boşanma davası açması üzerine taraflar boşandı.

Mahkeme, boşanma davasının sonucunda A.A'yı 11 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. A.A'nın gereken sürede tazminatı ödememesi üzerine hakkında icra takibi başlatıldı. Bu sefer A.A. bir süre ödediği nafakanın kaldırılması için dava açtı. Nafaka bedeli bu dava sonucunda indirildi.

Süreç, taraflardan M.A'nın nafaka artırım talebinde bulunması, A.A'nın ise nafaka indirimi yapılması yönünde dava açmasıyla devam etti.

Davalar uzayınca arabulucuya başvurdu

Sürecin yaklaşık 10 yılı bulması, davaların çok fazla uzaması üzerine M.A, 25 Ocak'ta arabulucu Yüksel Okyay Evren'e başvurdu.

İki tarafa da davet mektubu gönderen Evren, A.A'nın eski eşinin yüksek bedeller talep etmesinden şikayetçi olduğunu ve tarafların anlaşmaya yanaşmadığını kaydetti.

Taraflarla ayrı ayrı görüşerek olayı çözüme kavuşturmak istediklerini belirten Evren, bu süreçte çok fazla sıkıntılar yaşandığını, tarafların çok sık vazgeçme aşamasına geldiğini söyledi.

10 yıl süren husumet çözüldü

Evren, yalnızca 6 ay süren evliliğin 10 yıldır devam eden davalarını iki tarafın da bitirmek istediğini belirterek şunları söyledi:

"Çünkü her iki taraf da çok para harcamış, bu davalar kafalarını oldukça meşgul etmiş ve çok vakit harcamışlardı. Ancak o kadar çok şey yaşanmış ki bu yıpranan ilişkide taraflar birbirleri ile görüşmek dahi istemiyor, tarafların avukatları ise müvekkillerinin maddi menfaatlerine odaklandıkları için bir anlaşma zemini olmamış. Her iki tarafın da istemesi ile başlayan arabuluculuk süreci, birbirleri ile görüşmek istememeleri sebebiyle mekik diplomasisi (taraflarla ayrı ayrı görüşme) ile ilerledi ve taraflar tüm açılan davalar, icra takipleri ve devam edecek nafaka konusunda tam bir mutabakata vardı. İmza aşamasında dahi taraflar, ortağı olduğum çözüm merkezinin farklı toplantı salonlarında ağırlanıp, imzalar da mekik diplomasisi ile tarafların avukatlarının da katılımı ile tamamlandı."

10 yıl süren husumet, davalar zinciri, zaman ve enerji kayıplarının yapılan görüşmeler sonrasında sona erdiğine dikkati çeken Evren, "A.A. M.A'ya elden ve defaten 3 Mart tarihinde arabuluculuk anlaşmasının imzalanması ile toplam 20 bin lira ödedi. Bunun dışında başkaca nafaka, yargılama gideri, avukatlık ücreti, tahsil harcı ve sair ödemeyecek. Tarafların birbiri aleyhine açmış olduğu bütün davalardan feragat edecek. Her iki taraf ve taraf avukatları bu durumdan son derece mutlu şekilde ayrıldılar. Taraflar hayır duasında bulundu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title