Haberler

6. Atikhisar Kır Şenliği Başladı

Çanakkale’de, ’Atikhisar, Atıkhisar Olmasın’ sloganı ile düzenlenen ’6. Atikhisar Kır Şenliği’ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla başladı.

Çanakkale'de, 'Atikhisar, Atıkhisar Olmasın' sloganı ile düzenlenen '6. Atikhisar Kır Şenliği' Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programla başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki programda konuşma yapan Atikhisar Kır Şenliği çalışma gurubu kolaylaştırıcısı Aksel Atay, "Bugün buradaki birlikteliğimizin amacı, Çanakkale'mizin yegane içme suyu kaynağı olan Atikhisar Baraj havzasına yönelik tehditlerin ivedilikle ortadan kaldırılması ve kalıcı biçimde koruma altına alınması noktasında farkındalık oluşturmaktır. Kutladığımız ve saygıyla andığımız Çanakkale savaşlarının 101.yılını yaşarken, bulunduğumuz bu tarih abidesi ve doğa harikası çevremize ancak Sizlerin, Bizlerin ve Hepimizin duyarlılığı ile sahip çıkması halinde suyumuzu, ormanlarımızı, havamızı koruyabilir yaşatabilir ve gelecek nesillere daha da geliştirerek devredebiliriz.

Doğal yaşam alanlarımıza olması gereken özen ve hassasiyet gösterilmediğinden, dört bir tarafımız oldukça hızlı kirletilmekte veya yok edilmekte dolayısıyla geleceğimiz çocuklarımızın ellerinden kayıp gitme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz ve gelenekselleşen 6. Şenliğimizin sloganını yine "atikhisar atık hisar olmasın" olarak seçtik. Hedefimiz Çanakkale'mizin tek içme su kaynağına dikkati çekmek ve içme suyumuza etki eden olumsuzlukları, 2 gün boyunca yapılacak etkinliklerle daha büyük kitlelere duyurmak, anlatmak ve çözüm noktasında ortak hareket etmeyi sağlamak olacaktır" dedi.

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen etkinlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk gösterisi, Halk oyunu eğitmeni Rıdvan Yüce ekibinin halk oyunları gösterisi ve Ayşe Çetin'in ekibi zumba çocuk oyunu gösterilerinin ardından kortej yürüyüşü başladı. Trampet takımı eşliğinde İnönü Caddesi, çarşı, iskele meydanı ve kordon boyunda devam eden yürüyüşte sahne alan halk oyunu eğitmeni Ayşe Çetin'in halk oyunu grupları ve Fevzipaşa roman grubu performansı büyük alkış aldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title