Haberler

    58 Yıl Sonra Brezilya Heyecanı

    A Milli Futbol Takımı'nın, Brezilya ile yaptığı özel maçta Kadıköy'de milli coşku yaşandı.

    Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren futbol severler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerini doldurdu. Türkiye-Brezilya mücadelesiyle beraber, futbol severler bu sezon ilk kez bir maçta tribünleri bu seviyede doldurmuş oldu.

    Karşılaşmanın biletlerine büyük ilgi gösteren ve maç gününe kadar büyük çoğunluğunu tüketen futbol severler için, kalan az sayıdaki bilet, maç başlayana kadar stat gişelerinden satıldı.

    Tribün koltuklarının büyük bölümüne Türk bayrakları konuldu. Taraftarların tribünlerde çalınan şarkılar eşliğinde dalgalandırdıkları ay-yıldızlı bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat karşılaşmayı protokol tribününde beraber izledi. Türkiye'de forma giyen çok sayıda Brezilyalı futbolcu da maçı stattan seyretti.

    58 yıl sonra karşı karşıya geldiler


    A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı. En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu.

    Brezilyalı futbolculara büyük ilgi


    Türk futbol severler ay-yıldızlı oyuncuların yanı sıra, Brezilya Milli Takımı'nın dünyaca ünlü isimlerine de sevgi gösterilerinde bulundu. Takım kadroları okunurken, Neymar'ın ismi duyurulduğunda, Barcelonalı yıldız oyuncuya tezahürat yaptılar.

    Dünya medyasından büyük ilgi


    Karşılaşmaya Türk medyasının yanı sıra yurt dışından da çok sayıda medya kuruluşu ilgi gösterdi. Çoğunluğu Brezilyalı olmak üzere 70'i aşkın yabancı basın mensubu, karşılaşmayı Kadıköy'de takip etti. Karşılaşmanın 102 ülkede canlı yayınlarla spor severlere aktarıldığı bildirildi.

    Özel konuklar


    TFF, Brezilya maçında çok sayıda özel davetliyi konuk etti. Kasım ayında Meksika'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Kupası'na katılacak Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının yanı sıra ALS hastalarının kurduğu ALS/MNH Derneği'nin üyeleri de karşılaşmayı izledi. TFF'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda kurumdan çocuk ve sporcu, milli maçta tribünde yer aldı. Yaklaşık 500 konuk arasında, Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nden gelen davetlilerin yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü şehit çocukları ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'ndan gelen çocuklar yer aldı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Kadıköy Spor Haberler

    title