Haberler

58. Balkan Kros Şampiyonası

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde düzenlenen şampiyonaya Türkiye, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Romanya'dan 100 sporcu katılıyor Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Türkiye atletizmi, son 1 yıldır vermiş olduğu bine yakın numunede tamamen tertemiz çıkmıştır.

Darıca ilçesinde düzenlenen 58. Balkan Kros Şampiyonası başladı.

Bayramoğlu Mahallesi mevkisindeki sahada gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Romanya'dan katılan sporcular, 4 kilometre genç bayanlar, 6 kilometre genç erkekler, 6 kilometre 23 yaş altı bayan,  8 kilometre 23 yaş altı erkek, 8 kilometre büyük bayan ve 10 kilometre büyük erkek kategorilerinde mücadele edecek.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, gazetecilere yaptığı açıklamada, doping olaylarıyla anılan Türk atletizminin artık kötü günlerini geride bıraktığını belirterek, yeni oluşturulan milli takımların ülkeye tertemiz madalyalar kazandıracağını söyledi.

Şampiyonanın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Çintimar, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında gördüğümüz bir organizasyon ve saha. Biz yarışma sahalarında böyle cıvıl cıvıl seyirci ve portföyü yakaladığımızda mutlaka büyük şampiyonlar da onların arasından çıkacaktır. Birinci amaç insanları sahaya çekebilmek, ondan sonra şampiyonları yetiştirebilmek" ifadesini kullandı.

Çintimar, sporcuların şampiyonaya 2 aylık kamp süreciyle hazırlandığını, organizasyonun ardından Darıca'da 2 hafta daha kalacak sporcuların İstanbul seçmelerine ve Avrupa Kros Şampiyonası'na hazırlanacağını dile getirdi.

"Dopingle ilgili artık hiçbir sıkıntımız yok"

Balkanlar ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi ve önemli dereceler kazanmayı hedeflediklerini aktaran Çintimar, şunları kaydetti:

"2013 yılı ne yazık ki dopinglerle geçti. Dünyadaki yerimizin iyi olduğunu söyleyemeyiz. 60'a yakın olimpiyat sporcumuz birden yok olunca çöküş yaşadık. Şu anda da bu çöküşten sonra atletizmde yavaş yavaş yukarı doğru tırmanmaya başlıyoruz. Takımları toparladık, gençleri büyük takıma adapte etmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki 2016 ve 2020'de atletizmde dünyadaki yerimizi göreceğiz. Artık doping sürecini geride bıraktık. Sayın Bakanımızın desteğiyle dopingle ilgili artık hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye atletizmi, son 1 yıldır vermiş olduğu bine yakın numunede tamamen tertemiz çıkmıştır. Doping artık Türkiye'nin yüz karası değil, Türkiye atletizminin anmayacağı, düşünmeyeceği, söylemeyeceği bir kavram haline gelmiştir."

Şampiyona, gün içindeki yarışlarla sona erecek. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Makedonya Türkiye Darıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title