Haberler

56 Yabancı Öğrencinin Tercihi Çukurova Üniversitesi

Güncelleme:

Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesine gelen Erasmus öğrencileri için Dış İlişkiler Birimi tarafından oryantasyon düzenlendi.

Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi'ne gelen Erasmus öğrencileri için Dış İlişkiler Birimi tarafından oryantasyon düzenlendi. Erasmus + KA 1-Öğrenci Hareketliliği çerçevesinde 10 değişik Avrupa ülkesi ve 23 farklı üniversiteden gelen 56 yabancı öğrenci 2014-2015 Akademik Yılı Güz Döneminde Çukurova Üniversitesi'nde eğitim görecek.

Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Romanya, Macaristan, Slovakya, İspanya, Polonya, İtalya'dan gelen Erasmus öğrencilerine ÇÜ Dış İlişkiler Birimi tarafından, Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Konferans Salonu'nda sinevizyon eşliğinde tanıtım yapan Dış İlişkiler Birimi'nden Okutman Semra Sadık,ÇÜ ve Adana hakkında bilgi verdi.

Tanıtım toplantısının ardından kampüs turuna çıkan Avrupalı öğrenciler, yerleşkenin büyüklüğü ve güzelliğinden etkilendiklerini söyleyerek kampüsten bol bol fotoğraf çektiler. Merkez Park, Taşköprü, Adnan Menderes Bulvarı, Merkez Camii ve Dilberler Sekisi'ni gezerek Adana ve Türk Kültürü hakkında da bilgi alan Erasmus öğrencileri daha sonra Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Yumurtalık Araştırma İstasyonu'nu ziyaret etti.

KAYIKHANEYE HAYRAN KALDILAR

ÇÜ Dış İlişkiler Birimi'nce organize edilen oryantsyonda, Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi'nde öğrenciler için "Hoşgeldiniz" yemeği de düzenlendi. Tanışma yemeğine, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Erasmus Koordinatörlüğü'nde hizmet veren Dış İlişkiler ekibi ve öğrenciler katıldı.

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan yaptığı açıklamada, Erasmus Programının Avrupa Üniversitelerinin karşılıklı öğrenci ve personel değişimi yolu ile birbirleriyle işbirliği yapmaya teşvik etmeye yönelik bir program olduğunu söyledi.

2014-2015 Akademik yılında Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi'nden 250, staj hareketliliği kapsamında da 30 olmak üzere toplam 280 öğrencinin Avrupa üniversitelerine gönderileceğini bildiren Prof. Dr. Arıkan, "Bu dönemde Çukurova Üniversitesi'nde Erasmus + KA 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında güz dönemi olarak 56 öğrenciyi misafir ediyoruz. İkinci dönem de beklediğimiz başvuru sayısı 60 civarında. Akademik yıl sonunda ise yaklaşık 110 öğrenciyi ağırlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title