Haberler

552 Suriyeli Öğrenciye Sertifika Verildi

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı öncülüğünde Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde Türkçe eğitimi alan 552 Suriye uyruklu öğrenciye sertifika verildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı öncülüğünde Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde Türkçe eğitimi alan 552 Suriye uyruklu öğrenciye sertifika verildi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Serdar Gündoğan, TÖMER müdürleri, AFAD yetkilileri, Suriye uyruklu öğrenciler ve davetliler katıldı. 10 ilde 20 kampta Türkçe eğitimi alan öğrencilerin sertifika töreninde konuşan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Serdar Gündoğan, Suriyeli sığınmacıların Türkçe öğrenmesinin önemli olduğunu söyledi. Sertifika almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Serdar Gündoğan, şunları dedi:

"Türkçe yeni bir dünyanın kapısından girmek demektir. Öğrendiğiniz yeni dille beraber, Türkiye'nin kültürünün, sanatının, sinemasının, edebiyatının, iç dünyasının, akademik bilgisinin ve ilminin kapılar sonuna kadar açılmış. Artık sizler bu kapıdan geçecek ve bunun sonuna kadar her zerresine dokunana kadar kullanacaksınız. Aynı zamanda sizlere yeni kapı açılan şu durumda bizlerin de, sizlerle temas etme, sizleri daha yakından tanıma, sizlerin kültürünü, sanatını, edebiyatını ve birikiminin dokunma ve yakından tanıma fırsatı demektir. Bir taraftan bizlere de büyük bir dünyanın kapılarını açtınız, ama aynı zamanda size Türkçe öğreterek sizin kendi dünyanızın, sizin başrol oyuncusu olduğunuz dünyanızın da bizlere kapısını açtınız."

Suriyeli öğrenciler adına konuşan Nizip Konteyner Kenti'nde barınan Feras Muhammed ise eğitimin önemli olduğunun bilincinde olduğunu ifade ederek, "Yaşadığımız ülkenin dilini öğrenmek istedik. Bu ülkeyi daha iyi anlayabilmek için Türkçe öğrenmeye karar verdik. Türkçe bize yeni bir dünyanın kapısını açtı" dedi.

Törende Kilis Elbeyli Çadır Kenti'nde kalan Fatma Kahveci'nin Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' adlı şiirini okuması salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Konuşmaların ardından Türkçe C1 sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri ve hediyeleri verildi. Tören, Suriye şarkıların söylenmesi ardından sona erdi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Gündoğan Suriye Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title