Haberler

55 Yıldır Kumaşlara Hayat Veriyor

Manisa’nın Demirci ilçesinde, yetmiş yaşındaki Mehmet Evren, 55 yıldır terzilik yapıyor.

Manisa'nın Demirci ilçesinde, yetmiş yaşındaki Mehmet Evren, 55 yıldır terzilik yapıyor. Yarım asır aynı makinede kumaşlara hayat veren Evren, 15 yaşında başladığı terzilik mesleğinde ilk iki yıl hiç para almadığını söyledi.

Hazır giyim sektöründe teknolojinin gelişmesi terzileri olumsuz etkilerken, Demirci ilçesinde terzilik mesleği yapan 70 yaşındaki Mehmet Evren, teknolojik yeniliklere rağmen mesleğini sürdürüyor.

"DİKİŞ MAKİNEMDEN VAZGEÇMEDİM"

Makinenin başından hiç ayrılmadığını belirten Mehmet Evren, şöyle konuştu: "Emekli oldum ama dikiş makinemden vazgeçemedim. Kahvehane alışkanlığım olmadığı için evde oturmuyorum mesleğimi sürdürüyorum. Demirci'de eskiden dikiş makineleri her evin vazgeçilmeziydi. Her evde mutlaka dikiş makinesi olur, evlenme çağına gelen genç kızların çeyizlikleri de bu makinelerde dikilirdi. Son günlerde dikiş makineleri tekrar evlere geri dönmeye başladı" Terzilik mesleğinin yanında makinelerin bakımlarını da yapabildiğini kaydeden Evren, "Gençlere tavsiyem çalışsınlar, okusunlar ama bir meslek sahibi de olsunlar. Sanat altın bileziktir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demirci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title