Haberler

55. Uluslararası Bursa Festivali'ne Görkemli Açılış

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliğini taşıyan "55'inci Uluslararası Bursa Festivali", Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve dünyaca ünlü Klazz Brothers Cuba Percussion grubunun bir araya geldiği 'Senfoniküba' konseriyle başladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliğini taşıyan "55'inci Uluslararası Bursa Festivali", Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve dünyaca ünlü Klazz Brothers Cuba Percussion grubunun bir araya geldiği 'Senfoniküba' konseriyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü Klazz Brothers grubunu, 'Senfoniküba' konserinde buluşturdu. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen konser ve açılış programı öncesinde, festival kapsamında hazırlanan 'Roma-Bursa Sergisi', Osmangazi Salonu fuayesinde izlenime sunuldu. 24 Bursalı sanatçının eserlerinin yer aldığı karma sergi, 25 Mayıs'a kadar görülebilecek.

GELENEKSEL BİR DEĞER

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış konuşmasında 'Uluslararası Bursa Festivali'nin 1962 yılından bu yana düzenlenen geleneksel bir değer olduğunu belirterek, "Bu önemli festival, şehrimizin 55 yıllık geleneğidir. Bursa'ya değer ve renk katan, dünya çapında isimleri Bursa'ya taşıyan, dünya müziklerinin en iyilerinin verildiği köklü ve geleneksel hale gelen uzun soluklu bir festivaldir. Bursa, UNESCO gündemine birçok konuyu getirmiş, dünyaya öncü olmuştur. Tüm sanatseverleri de bu geleneksel coşkumuza ortak olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

KATKI ÖDÜLÜ CURA'NIN

Konuşmaların ardından, Bursa Festivali'nin bugüne gelişinde önemli role sahip olan BKSTV Kurucu Üyesi Halit Cura'ya, 'Bursa Festivali'ne Katkı Ödülü' verildi. Merhum Halit Cura'nın ödülünü, kızı Almanya Bursa Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu aldı. Programda ayrıca, festivale destek veren sponsor firmaların temsilcilerine de plaketleri verildi.

KLASİK VE LATİN MÜZİK

Festivalin açılış konserinde ise Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile Klazz Brothers Cuba Percussion grubu muhteşem bir müzik ziyafetine imza attı. Küba ritimleri ve Latin ezgileriyle harmanlanan konserde, hem klasik müzikseverler hem de Latin müzik tutkunları, tadına doyulmaz bir müzik ziyafetine şahit oldu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merinos Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title