Haberler

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri

Etkinlik kapsamında Akşehirli yönetmen Ümit Köreken tarafından Akşehirli çocuklara bir filmin nasıl yapıldığı aşama aşama öğretiliyor.

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehirli yönetmen Ümit Köreken tarafından Akşehirli çocuklara bir filmin nasıl yapıldığı aşama aşama öğretiliyor.

Yeni Belediye Sarayı'nda yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetmen Ümit Köreken, atölyedeki amaçlarının çocuklara bir film yapmanın temel ilkelerini anlatmak, öğretmek ve onlara bu atölyenin sonunda tamamen kendilerine ait bir kısa film yaptırmak olduğunu belirtti.

Bu atölyeyi teorik bir dersmiş gibi değil, daha çok drama yöntemlerinden yararlanarak bir eğlence bir oyun gibi kurgulayarak yaptıklarını ifade eden Köreken, "Burada Anma ve Mizah Günleri'ne uygun olarak temayı Nasreddin Hoca olarak belirledik ve Nasreddin Hoca'nın fıkralarından bir tanesini birazcık günümüze ve çocukların yaşamına uyarlayıp bir kısa film çıkartacağız" diye konuştu.

Film atölyesine katılan çocuklara gerekli eğitimler verildikten sonra tamamen onlar tarafından yapılacak Nasreddin Hoca Fıkra konulu bir kısa film çekilecek. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Nasreddin Hoca Akşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title