Haberler

55 Milyon Dolar Vurgun Yapan Türk Hacker ABD'ye İade Edildi

Güncelleme:

ATM'lerden 55 milyon dolar çalan hacker grubunun lideri olmakla suçlanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Türk Hacker Almanya'dan ABD'ye iade edildi.

Küresel finans sistemine siber saldırılar düzenleyerek banka ATM'lerinden 55 milyon dolar çalan hacker grubunun lideri olmakla suçlanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Ercan Fındıkoğlu, tutuklu bulunduğu Almanya'dan ABD'ye iade edildi. Yargılanmasına ABD'de devam edilecek olan Fındıklıoğlu hakkında 247 yıl hapis istemi var.

"BEN SUÇSUZUM"

Küresel banka hesaplarına sızarak 55 milyon dolar çalmakla suçlanan Türk asıllı hacker Ercan Fındıkoğlu, 2013 yılında Almanya'da tutuklanmıştı. Almanya'da tutuklu bulunan 33 yaşındaki Fındıkoğlu'nu ABD'nin isteği üzerine Salı günü ABD'ye iade etti. ABD Adalet Bakanlığı açıklamasında, 2013 yılının Aralık ayında tutuklanan ve Salı günü Almanya'dan ABD'ye iade edilen Fındıkoğlu'nun Brooklyn'deki bir federal mahkemede suçsuz olduğunu savunduğunu bildirdi. Yetkililer, internet üzerinde Segate ve Predator takma isimlerini kullanan Fındıkoğlu'nun, aralarında bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek, banka sahtekarlığı ve para aklama gibi 18 farklı suçlama ile suçlandığını ifade etti. Fındıkoğlu ve diğer hackerların Fidelity Ulusal Bilgi Servisi, Master Kartın sahibi olduğu Electra Kart Hizmetleri ve enStage şirketlerinin bilgisayar sistemlerine sızarak en az 3 kredi kartı ve hesap kartı ödemelerinde işlem gerçekleştirdiğini kaydetti.

CİDDİ PARA ÇEKTİ

Bir kez bu hesaplarla bağlantı kuran Fındıkoğlu'nun Visa ve Master Kart ön ödemeli hesap kartlarını hedef aldığını ve kart hesaplarındaki bakiyenin ciddi bir şekilde arttırarak büyük miktarda para çekilmesine neden olduğunu kaydetti. Fındıkoğlu tarafından organize edilen grubun daha sonra çalınan hesap kartı bilgilerini dünyanın her yerinden ATM dolandırıcılığı yaparak nakde çeviren kişilere yaydığını kaydeden yetkililer, 2012 ve 2013 yılında yapılan siber saldırılarda 2.8 milyon dolar çekildiğini kaydederek, grubun 13 üyesinin suçunu kabul ettiğini bildirdi.

BEYİN OLMAKLA SUÇLANIYOR

Yetkililer, Fındıkoğlu'nu Şubat 2013 yılında 24 ülkede 2 günlük periyodlarla ATM'lerden 40 milyon dolar nakit çalan örgütün beyni olmakla suçluyor. Örgüt, 2011 yılında yapılan siber saldırılarda ise 10 milyon dolar, 2012 yılında da benzer şekillerle 5 milyon dolar çalmakla suçlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ercan Fındıkoğlu Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (30)

yesil beyaz:

bizim ülkeyi yönetenlerde biraz akıl mantık olsa bu cocuğu alırlar devlet için kullanırlar ama nerde yobazlarda bilim düşmanlarında o kafa akpliler ancak domateste allah yazıyormu yazmıyormu onunlka ilgilenirler geri kafalı türk düşmanları ha akp ha pkk ne farkları var zaten

18
63
yanıtYanıtla
01010101111000:

bunun bilgilerinden faydalanırlar hapse bile girmez havuzlu villada işe başlar

23
32
yanıtYanıtla
Ahmet:

Ya şu herifi bizim bünyemizde çalıştıramadı ya bu devlet başka bir şey demiyorum. Ha siz sanıyorsunuz o adam ABD''de 247 yıl hapis yatacak adama diyecekler bizimle çalış hapise girme al şu kadar da para sana sonra gelsin veriler gitsin istihbaratlar.

13
27
yanıtYanıtla
tolga:

Amerikaya verilmis. merak etme Amerika sana dokunmaz tam aksine kral gibi yasatir . senin sayende ne isler yapar Amerika.

21
13
yanıtYanıtla
GiresunlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yazik olmuş asil böyle adamlara Türkiyenin sahip çikmasi lazim

22
11
yanıtYanıtla
krıtık:

yazık iyi yapmış helal koçum

32
1
yanıtYanıtla
o adam türk amerkya ne:

türk mali türkün mali onu türk kullanmali

25
2
yanıtYanıtla
BelalımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya versinler su adamı bize allahım yaa türkler nerde yaa adam turk alın adami geri

23
2
yanıtYanıtla
fakir:

amerika bunu kara kaşına kara gözüne hayran olduğu için almadı herhalde. keşke tr alsaydı da değerlendirseyfdi.

24
0
yanıtYanıtla
çetovalı:

ah türkiyem ah bak adam bilgisayar kurdu bunu elinde tutsan sanıyonmu amarika onu cezalandırmak inic aldı ya amerika şimdi adamı kullanacak onun için

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title