Haberler

55 Kilo Dinamit Patlatıldı, Bir Tane Ağaç Zarar Görmedi

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 4 yıldızlı bir otel yer açmak için arazisindeki kayaları patlattı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, dört yıldızlı bir otel yer açmak için arazisindeki kayaları patlattı. 55 kilo dinamitin kullandığı patlatma sırasında arazideki ağaç ve çevredeki evlerin zarar görmemesi için büyük özen gösterildi.

İçmeler Mahallesi'nde bugün (Cuma) saat 16.30 sıralarında 4 yıldızlı Mersoy Otel işletmecileri arazilerindeki kaya parçalarını kaldırmak için dinamit kullandı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği Bomba Uzmanları patlatılacak alanlda inceleme yaptı. Arazinin çevresindeki evlerde yaşayanlar patlatma çalışması konusunda bilgilendirilip, uyarıldı, gerekli güvenlik önlemi alındı. Patlatıcılar konusunda uzman özel bir firma ekipleri yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kayalık alanda 37 ayrı delik açarak içlerine toplam 55 kilo dinamit lokumu yerleştirdi. Polis ve özel firma ekipleri son bir kere çevre güvenliğini kontrol ettikten sonra dinamitleri patlattı. Patlama sonrasında kayaların 15 metre yakınında bulunan çam ve palmiye ağaçları zarar görmemesi sevindirdi. Parçalanan kayalar daha sonra çağrılan özel bir firmanın kepçe ve kamyonları tarafından alındı.

Otel yetkilileri, "Kendimize ait arkası SİT alanı olan arazimizde yer açmak için kayaları almamız gerekiyordu. Kırma yöntemi ile alınması hem pahalı hem de çevredeki ağaç ile oturan insanları rahatsız edecekti. Özel bir firma ile anlaşarak yapılan inceleme sonucunda dinamitle patlatma kararı alındı. Hiçbir ağacın zarar görmemesi beni çok sevindirdi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris İçmeler Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title