Haberler

54 yıldır baraj altında kalan köprü, suların çekilmesiyle ortaya çıktı -

Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, 54 yıldır Dodurga Barajı'nda su altında kalan köprünün, seviyenin düşmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, 54 yıldır Dodurga Barajı'nda su altında kalan köprünün, seviyenin düşmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Tuna, AA muhabirine, sulama ve taşkın koruma amacıyla barajın yapımına 1972'de başlandığını, 5 yılda tamamlandığını belirterek, dolguyla inşa edildiğini ve yaklaşık 445 kilometrekarelik alanı kapladığını anlattı.

Barajda 4-5 yıldır çekilme olduğuna dikkati çeken Tuna, şöyle konuştu:

"Barajdaki çekilme, kuraklıkla alakalı. Son birkaç yıldır kış aylarında kar yağışının az olması ve sulama yapıldığı için barajdaki su çekiliyor. Şu andaki çekilme, DSİ'nin kontrolündedir. 'Barajın yüzde 50'si çekildi' diyebiliriz. Çok tehlike arz eden bir durum yok. Bu çekilme kar yağışının az olduğu dönemlerde olur ve DSİ daha sonra kontrollü su seviyesini yükseltir. Dodurga Barajı'ndan en fazla faydalanan Eskişehir'in İnönü Belediyesidir. Buradaki su pancar tarımı için kullanılıyor. Daha önce barajdan açık sulama yapılıyordu. 2014 yılında Kandilli Darıdere mevkisinde başlayan çalışmayla kapalı sulama sistemi yapılıyor. 2015 yılında bu sistem devreye alınacak ve bu sayede su kaybı bir nebze de olsa önlenmiş olacak."

- "4 yıllık köprü ortaya çıktı"

Tuna, 54 yıl önce baraj altında kalan köprünün suyun çekilmesiyle ortaya çıktığını anlatarak köprünün, 1954 yılında köylere ulaşım için yapıldığını kaydetti.

Barajın yapılmasıyla köprünün su altında kaldığını ve görünmediğini belirten Tuna, "Köprü, eski olmasına rağmen halen kullanılabilir vaziyette gözüküyor. Şu anda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşüyoruz. Yıl sonunda barajın özellikle Çokçapınar köyü tarafından ağaçlandırma çalışması yapacağız. Bu çalışma DSİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Dodurga Belediyesi arasında yapılacak. Sorumluluğu biz alıp ağaçlandırma yapacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde de barajın tamamında ağaçlandırma yapıp güzel görünüm sağlamak istiyoruz. Buraya balık tutmaya gelen vatandaşlarımıza, çevre il ve ilçelerden beldemize gelenlere piknik yapabilecek güzel ortam oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Barajdaki çekilme nedeniyle köprü ve batık tekne ortaya çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Dodurga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title