Haberler

536 Bin TL'lik Zimmete Geçirme Davasında Sanıklara Ceza Yağdı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da 536 bin TL'yi zimmetlerine geçiren Çay Süt Üreticileri Birliğinin eski yönetim kurulu başkanı ve dört üyesine 7 yıl hapis cezası verildi.

Afyonkarahisar'da 536 bin TL'yi zimmetlerine geçirdikleri gerekçesi ile yargılanan Çay Süt Üreticileri Birliği'nin eski yönetim kurulu başkanı ve dört üyesine 7 yıl hapis cezası verildi.

Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz yıl başlayan davanın karar duruşmasında, eski başkan M.D. ile birlikte yargılanan 4 yönetim kurulu üyesine, zimmete para geçirme ve zimmetin açığa çıkmasını engellemek için hileli davranışlarda bulunma suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İddialara göre, yönetim kurulu üyesi sanıkların kendi adlarına şirket kurdukları ve birliğin parasını usulsüz şekilde bu şirketlere aktardıkları belirtildi. Olayın, geçtiğimiz yıl yapılan genel kurul sonrası, eski yönetimin resmi kayıt defterlerini 1 ay boyunca yeni yönetime devretmemesi ile olay ortaya çıktığı kaydedilirken, birliğin yeni yönetim kurulu üyelerinin karar defterlerini alamadıkları gerekçesi ile Çay Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmalarının ardından, savcılığın soruşturma başlattığı bildirildi. Soruşturma kapsamında savcılığın evrak defterlerine el koymasıyla zimmet olayının ortaya çıktığı ve sanıkların birliğe ve birlik üyelerine ait toplam 536 bin TL'yi zimmetlerine geçirdiklerinin belirlendiği öğrenildi. Bunun üzerine, Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasında sanıklar yaklaşık 1 yıl yargılandı. 19 Mart tarihinde sanıklar hakkında karar çıktı.

Sanıklar hakkında mahkemeden çıkan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Sanıkların üzerine atılı zimmet suçunu işledikleri sübut bulduğundan eylemlerine uygun düşen Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince suçun işlenmiş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri suçun işlediği zaman ve yer sanıkların kastının ağırlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak takdiren ve teşdiden ayrı ayrı 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanıkların eylemini zimmetin açığa çıkmamasını sağlamaya yönelik hileli davranışlarla işlenmesi nedeniyle ilgili madde uyarınca sanıkların cezasının yarı oranında arttırılarak ayrı ayrı 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmiştir. Sanıkların geçmişi ve sosyal ilişkileri göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim yapılarak ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmiştir."

Mahkemeden ceza alan sanıkların davayı temyize götürdükleri belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bolvadin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

milletin alın terini hakkını gasp edin sonra temyiz e gidin inşallah fazlasıyla cezanız onanır tekrar döner

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title