Haberler

53 Yaşında 22. Kez Kan Verdi

Türk Kızılayı tarafından Karacasu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan kampanyasında destek veren Bülent Ayan, 22’inci kez vermenin mutluluğunu yaşadı.

Türk Kızılayı tarafından Karacasu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kan kampanyasında destek veren Bülent Ayan, 22'inci kez vermenin mutluluğunu yaşadı.

53 yaşındaki Bülent Ayan isimli Karacasulu vatandaş 22. kez kan verdiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu söyleyen Ayan, bir ihtiyaç sahibine yardımcı olabildiği için memnun olduğunu ve herkesin kan konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Kan bağışı arabası ilçeye geldiğinde her 3 ayda bir hiç aksatmadan mutlaka kan verdiğini dile getiren Ayan, bundan sonra da aynı şekilde kan vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Havaların sıcak olması sebebiyle akşam saatlerinde düzenlenen kan verme işlemlerinde gündüz saatlerinde düzenlenen bağışlara göre katılımın daha da arttığı ifade edildi. Kan verme aracına yoğun bir katılım olurken toplam yaklaşık olarak 70 ünite kan bağışı yapıldığı bilgisi verildi. Tüm vatandaşların kan bağışına duyarlı olmalarını beklenirken "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. 50 kilogramın üstündeki sağlıklı erkekler her 3 ayda bir yılda 4 kez, bayanlar her dört ayda bir yılda 3 kez kan verebilirler" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Karacasu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title