Haberler

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere geldiği Münih'te bazı ikili görüşmeler yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere geldiği Münih'te bazı ikili görüşmeler yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ikili temasları çerçevesinde bugün önce Lichtenstein Dışişleri, Eğitim ve Kültür Bakanı Aurelia Frick bir araya geldi. Çavuşoğlu-Frick görüşmesinde, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Ardından Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Türkiye-Makedonya ilişkilerini değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen ile ikili ilişkiler üzerine bir görüşme yaptı.

Röttgen ile görüşmesinin ardından Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile bir araya geldi. Uluslararası toplumun sığınmacılar konusunda atması gereken adımların konuşulduğu toplantıda, BM Komiseri Grandi Türkiye'deki sığınmacıların durumundan övgüyle söz etti.

Çavuşoğlu'nun konferans kapsamında ikili temasları gün içinde devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Makedonya Türkiye Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title