Haberler

53. Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

53'üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.

53'üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte, ilk olarak 'Eşekçi Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz' adlı filmin sunumu yapıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptığı konuşma da, bu tür haftaların farkındalık oluşturmak için ayrı bir önem arz ettiğini söyledi.

Kütüphanelerin önemine vurgu yapan Ceylan şunları kaydetti:

"Kütüphane haftasının bizim aklımıza ilk getirdiği şey kitaptır. Maalesef biz pek okumayı seven bir toplum değiliz. Okumak yerine görsel ve işitsel şeyleri tercih ediyoruz. Gerek okul çağında, gerekse tüm yaşamımız boyunca okumaya kitapla haşır neşir olmaya ve kütüphanelere çok çok ihtiyacımız var. Kütüphanelerle daha fazla haşır neşir olmalıyız. Ağaç yaş iken eğilir sözüne istinaden çocuklarımızı erken yaşta okuma alışkanlığı kazandırmalıyız."

Konuşmaların ardından Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinden bir yıl boyunca ödünç kitap alan çocuk ve yetişkin okuyuculara ödülleri verildi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri Vali Ceylan tarafından takdim edildi.

Etkinliğe Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Namık Kemal Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title