Haberler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Kısa Film Seçkisi ile Belgesel Film Seçkisi'nde gösterilecek eserler belirlendi.

Festival ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 200'e yakın başvuru arasından seçilen filmlerden oluşan Kısa Film Seçkisi'nde, Türkiye'nin dört bir yanından birbirinden farklı öyküleri özgün bir sinema diliyle sunan 10 kısa film yer alacak.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos salonunda seyirciyle buluşacak filmlerden biri, halkın oylarıyla belirlenecek Kısa Film İzleyici Ödülü'nün de sahibi olacak.

Kısa Film Seçkisi'nde yer alan filmler ile yönetmenleri şöyle:

Azad-Yakup Tekintangaç

Balık Havuzu-Ezgi Kaplan

Dağınık Yatak-Eytan Peker

Hurşit-Selcen Yılmazoğlu

Huzurevi-Ahmet Toklu

Orman- Onur Saylak ve Doğu Akal

Tik-Tak-Zeynep Kocak

Uçurtma-Serdal Altun

Uzun Bir Gün-Cenk Ertürk

Zilan-Mehmet Mahsum Akyel

Farklı coğrafyalardan 12 belgesel film

Belgesel Film Seçkisi'nde ise festivalin bu yılki yarışmalı bölümlerine başvuran ve gösterim talebinde bulunan kısa, uzun ve orta metrajlı belgeseller arasından seçilen ve birbirinden farklı temalarda yetkin örneklerden oluşan 12 film yer alacak.

Belgeseller, geniş kapsamlı bir seyirci kitlesinin izlenmesi amacıyla her yıl olduğu gibi yönetmenlerinin katılımıyla Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak. Seçkide yer alan eserlerden biri, halkın oylarıyla belirlenecek Belgesel Film İzleyici Ödülü'nün de sahibi olacak.

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 10 yıl önce başlayan ve kısa, uzun ve orta metrajlı belgesel yapımların bir arada ve festival tarafından belirlenen bir jüriyle değerlendirildiği Ulusal Belgesel Film Yarışması, bu yıldan itibaren jüri değerlendirmesinden çıkarıldı. Önceki yıllarda En İyi Belgesel Film'e verilen para ödülü de seçkiye katılan tüm belgesel filmler arasında eşit olarak paylaştırılacak.

Festival kapsamında gerçekleşen Antalya Film Forum'a bu yıldan itibaren eklenen "Belgesel Pitching Platform" ile başvurular arasından uluslararası bir jüri tarafından seçilecek 2 belgesel projesi, toplam 60 bin lira ödülle desteklenecek.

Belgesel Film Seçkisi'nde yer alan eserler ile yönetmenleri şöyle:

Ah Yalan Dünya-Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu

Anadolu Masalları-Emin Fırat Övür

Taşı Toprağı Bozuk Para Olan Şehir-Orçin Uzun

Çirok-Muhammet Beyazdağ

Godesbana-Nursena Şimşek

İmece Evi-Yahya Ercan

Kayıp Zamanlar-Faysal Soysal

Motel Hasankeyf-Valeria Mazzucchi

Sıradışı İnsanlar-Orhan Tekeoğlu

Sulak-Alkım Ün

Timur Hakkında-Özgü Özbudak

Zerk-İnan Erbil

Kaynak: AA / Yerel

Cenk Ertürk Onur Saylak Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title