Haberler

52. Kütüphane Haftası

Beyşehir ilçesinde, 52. Kütüphane Haftası münasebetiyle kutlama programı gerçekleştirildi.

Beyşehir ilçesinde, 52. Kütüphane Haftası münasebetiyle kutlama programı gerçekleştirildi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen toplantıda, teknolojinin giderek geliştiğini belirterek, "Belirli bir kuşaktan sonra gelen kuşaklar dijital ortamları daha çok seviyor. Kütüphanelerimizin de o çocuklara, o gençlere cevap veren kütüphaneler haline dönüşmesi lazım" dedi.

Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt ise kütüphane çalışmaları ve hafta hakkında bilgi verdi.

Yeşilyurt, Türkiye'deki kütüphane sayısının bin 412, kahvehane sayısının 570 bin olduğuna dikkati çekerek, 49 bin kişiye bir kütüphane düşerken, 122 kişiye bir kahvehane düştüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler, şiirler okudu. Kütüphaneden en fazla yararlanan okurlara çeşitli ödüllerin verildiği program, kitap sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Programa, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Aziz Öztürk, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Yeşilyurt Beyşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title