Haberler

52. Kütüphane Haftası

Kahramanmaraş'ta 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, tarihten bu güne bilginin kaynağı olarak insanlığın hizmetinde olan kütüphanelerin, yazılı ve basılı her türlü yayınları toplayan, düzenleyen yararlanma imkanı sağlayan kuruluşlar olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın edebiyat dünyasında çok bilinen ve saygın bir yere sahip olduğu için "şiirin başkenti" olarak bilindiğini hatırlatan Küçükdağlı, "2004 yılından beri Kütüphaneler Haftası nedeniyle yerel olarak organize edilen kitap fuarı, 2014 yılından itibaren ulusal bazda yayın evleri ve yazarların katılımı ile Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarına atfedilmiştir" dedi.

"Kitap ve Okuma" konulu konferans veren Serdar Yakar ise "Tarih boyunca kurduğumuz her şehirde öncelikle kütüphane kurmuşuz. Tarih buna şahit olduğu gibi, tarihi kentlerimizdeki büyük kütüphanelerimiz de bu hakikatin şahididir" diye konuştu.

İl genelindeki kütüphanelerde 636 kitap okuyarak birinci olan Kahramanmaraş Ortaokulu öğrencisi İlyas Can Çamur'a bisiklet hediye edildi.

Programda ayrıca en çok kitap okuyan diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler ve yazarlara da karanfil verildi.

Programa Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title