Haberler

52'inci Çumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 154.1 Kilometrelik Salcano Kapadokya -Kapadokya...

52'inci Çumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 154.1 kilometrelik Salcano Kapadokya -Kapadokya etabını Caja Rural takımından Armenita Bilbao de Lopez kazandıTurda yarın, 158.9 kilometrelik Vestel Aksaray - Konya etabı koşulacak52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 154.1 kilometrelik Salcano Kapadokya - Kapadokya etabını Caja Rural Takımı'ndan Armenita Bilbao de Lopez 4 saat 18 dakika 52 saniye ile kazandı.

52'inci Çumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 154.1 kilometrelik Salcano Kapadokya -Kapadokya etabını Caja Rural takımından Armenita Bilbao de Lopez kazandı

Turda yarın, 158.9 kilometrelik Vestel Aksaray - Konya etabı koşulacak

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 154.1 kilometrelik Salcano Kapadokya - Kapadokya etabını Caja Rural Takımı'ndan Armenita Bilbao de Lopez 4 saat 18 dakika 52 saniye ile kazandı. 6 sporcu İstanbul-İstanbul etabında geçirdikleri kaza nedeniyle start almadı ve 116 bisikletçi Kapadokya -Kapadokya etabının startına geldi. İlk kilometreler toplu geçildi. Parkurun 45 kilometreyi aşan rüzgara yenik düşmesi nedeniyle, sporcular daha etabın başından itibaren büyük bir güç sarf etmeye başladılar. Bu yüzden tempo düşüktü. Turkuaz Mayo'nun sahibi Niemiech Przemyslaw haliyle takım arkadaşlarının sarmalındaydı. Fakat bu etapta Genel Ferdi Klasman Birincisini bile değiştirebilecek rüzgar, herkesin efendisi haline gelmişti.

BURASI BİR SİHİRLİ KENT

Avanos, Göreme, Ürgüp'teki doğa güzelliklerini hayranlıkla izleyen yabancı kafilelerin sporcuları ve yöneticileri, yörenin her yanının fotoğraflayarak bu anlarını ölümsüzleştirmeye çalıştılar. Ama bu kayıt sırasında belkide en güzel cümleyi Tur'un yabancı medya direktörü Matt Rendel yaptı. Bisikletin ünlü sunucusu ve yazarı, eliyle kenti işaret ederek, burası sihirli bir yöre karar verdim. Dünyanın kaçıncı harikası olduğunu bilemiyorum ama, Dünya'da bir eseri ve benzerinin olmadığını söyleyebilirim

TUR'UN EN GENÇ SPORCUSU 18 YAŞINDA

Bu arada ilginç bir istatistik göze çarptı.z Tur'un en genç bisikletçisi'nin 18 yaşındaki Verva Activejet Pro Cycling Takımı'ndan Norbert Banaszek olduğu ortaya çıktı. Henüz çiceği burnunda olan Norbert'in ağabeylerine taş çıkartırcasına, yarıştığı gözlendi.

İLK KAÇIŞ

Gruptan ilk kaçış üç bisikletçi ile gerçekleşti. Southheast-Venezuela takımından Eugert Zhupa, Nippo-Vini Fantini'den Michel Grosu Eduard ve Team Roth takımından Nicolas Baldo grubu oluşturdu. Bir süre bu üçlü şiddetli rüzgarla mücadele ederek pedal bastı. Önce arayı 2 dakika 15 saniye kadar açtılar. Daha sonra 3 dakikanın üzerine çıktılar.

SALCANO SPRINT PRİMİ SONUÇLARI

37'inci kilometre geçilirken etabın Salcano sponsorluğunda gerçekleşen Sprint sonuçları şu şekilde gerçekleşti. 1-Southheast-Venezuela takımından Eugert Zhupa, 2- Team Roth Takımından Nicolas Baldo, 3- Nippo Vini-Fantini Takımından Michel Grosu Eduard. Sprint geçişinden sonra öndeki üçlü daha da arayı açmaya başladı. Zaman 4 dakika 20 saniye olarak ölçüldü. Sert rüzgara rağmen öndeki üçlünün gittikçe hızlanan bir tempo ile pedal basması da taktire değer bir durumdu. Ana grup ise, sanki öndeki üçlünün kaçışına şimdilik izin verir bir görüntü sergilemeye devam etti. 50'inci kilometre öndeki üçlünün üstünlüğü ile geçildi. Ürgüp dönüşünde fark tekrar eski rakamına geldi. Rüzgar şiddetinden bir şey kaybetmedi ama, öndeki üçlü yeniden 4 dakika 20 saniye farka ulaştı.

VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

78'inci kilometre geride kalırken etabın Vestel Türkiye Güzellikleri Prim kapısından geçildi. Sonuçlar şu şekilde gerçekleşti

1-Nippo Vini-Fantini Takımından Michel Grosu Eduard, 2- Southheast-Venezuela takımından Eugert Zhupa, 3-Team Roth takımından Nicolas Baldo. Sprint kapısı geride kalırken, ana grubun tempo artırdığı gözlendi ve fark 3 dakika 45 saniyeye indi.

TÜRK HAVA YOLLARI TIRMANIŞ PRİMİ

Salcano Kapadokya - Kapadokya etabının 73'üncü kilometresi geçilirken 2.inci kategorideki Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Tırmanış primini kazanan sporcularda belli oldu. 1- Southheast-Venezuela takımından Eugert Zhupa, 2-Team Roth takımından Nicolas Baldo, 3-Nippo Vini-Fantini Takımından Michel Grosu Eduard. Prim kapısı geçilirken, ana grup bir kez daha yüklendi pedallara ve farkı biraz daha kapatma gayreti içindeydiler. ve yeni zaman farkı 2 dakika 41 saniye olarak ölçüldü. Böylece öndeki üçlü startın başından bu yana prim kapılarının puanlarını toplarken, geriye bir tek prim kapısı bıraktılar.

LAMPRE MERİDA'DAN BİR FİRE

72'inci kilometre geçilirken, Lampre -Merida'nın 2 sırt numaralı sporcusu Kai Feng Chun'un da, şiddetli göğüs ağrısı nedeniyle yarışı bıraktığı açıklandı.

FARK ERİYOR

Etabın son tırmanış kapısına yaklaşılırken, öndeki üçlüde artık yorulma alametleri başgösterdi. Nitekim ana grup biraz daha tempo yapınca gark iyice kapanmaya başladı. Bu kez yeni zaman 1 dakika 32 saniye olarak ölçüldü. Daha sonra da iyice küçüldü 45 saniye. ve ana grupla ön grup birleşti. Artık son tırmanış primi kapısına grup toplu halde pedal basarak ilerlemeye başladı. Son tırmanışta grup 3'e bölündü. Önde ki 35 bisikletçi arayı 10 saniye kadar açtı ancak Kırmızı mayonun sahibi olan Delko-Marseille Provence Takımı'ndan Remy Di Gregorio mayoyu garanti altına almak için büyük çaba sarfetti ve sonunda da muvaffak oldu. Ancak prim kapısına müthiş bir tempoyla gelen Caja Rural Takımı büyük övgü aldı.

TÜRK HAVA YOLLARI TIRMANIŞ PRİMİ (2)

Finişe 36 kilometre kala etabın son prim kapısı da geçildi. Türk Hava yolları sponsorluğu'ndaki ikinci kategori tırmanış priminin puanları şu sporcular arasında paylaşıldı. 1-Marseille Provence Takımı'ndan Remy Di Gregorio, 2-Caja Rural Takımından Ricardo Viela, 3- Caja Rural Takımın'dan Armentia Bilbao Lopez, 4- Caja Rural Takımı'ndan Jose Gonçalves

YİNE KAÇIŞLAR BAŞLADI

Finişe 30 kilometre kala öndeki 35 kişilik gruptan kopmalar başladı. Aralarında Torku Şekerspor sporcusu Ahmet Örken'in de bulunduğu 13 kişilik grup tempo yapıp bu gruptan da kaçmayı başardı ve aradaki zaman farkını önce 40 saniyeye kadar çıkardı. Arkada 7 kişiden oluşan grup 45 saniye farkla ön grubu takip etti. 7 kişilik ekibin arkasında da 26 kişilik başka bir grup gelmeye başladı. Rüzgar şiddetinden bir şey kaybetmemişti ama, yarışın son anları yine müthiş bir çekişmeye sahne olacak mesajını vermeye başlamıştı bile. Ön grup bu kargaşa içinde aradaki farkı 1 dakika 11 saniyeye kadar çıkardı.

Son 10 kilometrede durum değişmedi. Zaman farkı ve gruplar finişe doğru tempo yaparak gelmeye devam ettiler. Finişe 2 kilometre kala, 15 kişilik gruptan yine kaçışlar başladı. Caja Rural takımından Armenita Bilbao de Lopez ani bir kaçışla tek başına pedal basmaya başladı. Son bir kilometre kala Armenita finişe gelmeye devam etti ve arayı 12 saniye kadar açtı. ve etabı da kazanarak büyük bir iş başarmış oldu.

TUR'DA YARIN, 158.9 KİLOMETRELİK VESTEL AKSARAY - KONYA ETABI KOŞULACAK

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'una yarın 158.9 kilometrelik Vestel Aksaray - Konya etabıyla devam edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Türkiye Vestel Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title