Haberler

52 Güvenlik Korucusu Yemin Etti

- 52 güvenlik korucusu yemin ettiMUŞ - Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığında 2 haftalık zorunlu ve hazırlayıcı eğitim gören 52 güvenlik korucusu, yemin ederek göreve başladı.

- 52 güvenlik korucusu yemin etti

MUŞ - Muş'un Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığında 2 haftalık zorunlu ve hazırlayıcı eğitim gören 52 güvenlik korucusu, yemin ederek göreve başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen yemin törenine Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Mürsel Özen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vedat Gül, Emniyet Amiri Uğur Çalık, kamu kurum amirleri ve güvenlik korucuları ile yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Özkan, güvenlik korucularının 2 haftalık zorunlu ve hazırlayıcı eğitim safhasını tamamladıklarını söyledi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 52 güvenlik korucusu için burada ant içme töreninde bir arada bulunduklarını ifade eden Kaymakam Özkan, "Ülkemiz bundan 100 yıllar öncede bilindiği gibi çeşitli mücadelelerle Türkiye Cumhuriyetini kurmak için seferber olmuştu. O günde bizim atalarımız, dedelerimiz bu mücadeleyi verirken ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz inancıyla bu toprakları bize emanet etti. Bunu da belki bu birlikteliğe, beraberliğe, bugün ant içecek kardeşlerimizin vatan savunmasına ihtiyacı olacak bütün masum gönüllere bir ilaç olmak için buradan çok güzel bir mesaj vereceğiz. Birlikte olacağız, ilçemizi bütün hain emellerden kurtarmak için, terör örgütlerine gereken cevabı vermek için güvenlik korucularımız ant içecekler. Allah'ın izniyle de bu ülke ilelebet var olacak. Bu yağmurun altında biraz ıslanacağız ama bu kutsal vazifenin başlangıcı bereketli olacak inşallah. Bunun göstergesi de rahmetin tecellisi ve üç ayların başlangıcı. Öyle mübarek insanlarsınız ki Allah size bu işe başlangıcını böyle mübarek günde nasip etti. Tabi bu kardeşlerimizin bir özelliği daha var. Bunlar bir emanetin temsilcisi olacaklar. Hepsinin akrabaları, büyükleri emekli oldular. Onların emanetine de en güzel şekilde sahip çıkacaklarına inanıyorum" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan güvenlik korucusu Doğan Kardaş ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin en genç güvenlik korucuları olarak yemin ettiklerini kaydetti. Vatan hizmetinde verilecek her türlü hizmeti üstleneceklerini ifade eden Kardaş, "Bu uğurda seve seve canımızı feda edeceğimize dair namus ve şeref sözü verdik. Bahtiyarım ki bu güzel Muş ili Hasköy ilçemizde attığını vuran, kanunlara, nizamlara ve emirlere harfiyen uyan çelik yürekli, aslan yürekli birer korucu olduk. Kısacası bu vatanın ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti'nin yüce Türk milletinin ve onun namusunun inançlı, yılmaz, sarsılmaz birer bekçisi olduk. Bizleri eğitmek için her türlü fedakarlığı gösteren devlet büyüklerimiz ve komutanlarımız sayesinde öncelikle vatan sevgisini, sabır, cesaret, sadakat, mertlik ve doğruluğu gördük. Temel disiplin kurallarını, silah kullanmayı ve birlik beraberlik içinde hareket etmeyi öğrendik. Bizleri süratle ruhen ve bedenen olgunlaştıran ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen çok değerli komutanlarımız bizlere harcadığınız, bizler için çok mukaddes olan emeklerinize her zaman layık olmaya çalışacağımıza huzurlarınızda söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hasköy Korucu ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Akçil; Kaymakam Ahmet Özkan'a ve İlçe Jandarma Komutanı Vedat Gül'e plaket takdiminde bulundu.

(UU-MSA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özkan Vedat Gül Hasköy Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title