Haberler

"51 Yıllık Ömrü Tiyatroda Geçti"

Güncelleme:

Kurtlar Vadisi dizisinde "Nazife Anne" karakterini canlandıran sanatçı Tamur "Gençler, tiyatro sanatçılığına aşkla, tutkuyla bağlıysalar mutlaka tavsiye ederim." dedi.

MUHSİN ARSLAN - Kurtlar Vadisi dizisinde "Nazife Anne" karakterini canlandıran sanatçı Serpil Tamur, tiyatroya aşkla, tutkuyla bağlı gençlere, tiyatroyu eğitimini de almaları koşuluyla tavsiye etti.

Tamur, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen "9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında "Kristal Çınar Onur" ödülüne layık görülen ödülünü almak ve "Müziksiz evin konukları" adlı oyunu sergilemek için geldiği kentte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin tiyatroya dört elle sarıldığını ve bundan gurur duyduğunu söyledi.

Tiyatroya gençlerin sahip çıktığını ve ilerisi için ümitli olduğunu ifade eden Tamur, "Onlar sahip çıktığı anda zaten mutlaka ileriye doğru adım atılacaktır. 24 yıllık da dizi oyuncusuyum. Film çektim, dizi yaptım ama o çok ayrı bir şey. O bizim yan kolumuz gibi bir şey. Aslında aynı gibi dursa da biraz farklı. Çünkü sinemada tekrar tekrar, döne döne yapmak mümkün ama tiyatroda bir kere başlıyorsunuz ve sonuna kadar oyunu seyirciyle birebir onun nefesimizi içinde hissederek devam ediyorsunuz" diye konuştu.

Tamur, tiyatroyla ilgilenecek gençlere tavsiyelerde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bu meslek aşktır. Bu mesleğe aşık olmazsanız mümkün değil bir adım ileriye gidemezsiniz. Gençler, tiyatro sanatçılığına aşkla, tutkuyla bağlıysalar mutlaka tavsiye ederim. Okulunu bitirmek şartıyla yani alaylı değil eğitimli olarak. Artık biliyorsunuz üniversite bitirmekte bir şey ifade etmiyor. Üstüne mastır, doktora yapılması gerekiyor. Bunlara ayak uydurup, eğer en üst seviyeye kadar eğitim aldıkları takdirde tavsiye ederim. Ben çok seviyorum tiyatroyu, başka bir hayat düşünemiyorum. Ömrümün 51 yılı tiyatroyla geçti. 70 yaşındayım. 70 yaşında tiyatro yapıyorum. Görüyorsunuz başka bir şey tatmin etmiyor." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Serpil Tamur Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title