Haberler

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline Doğru

Festivalin afişinde, 100. yılında Türk Sineması'nın en iyi filmi seçilen "Susuz Yaz" filminden bir sahne yer alıyor.

51 yaşındaki Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 100. yılında Türk Sineması'nın en iyi filmi seçilen "Susuz Yaz" kullanıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında, Elif Dağdeviren direktörlüğünde bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişi belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından internet üzerinden gerçekleştirilen halk oylamasında 22 bin 582 oyla "Türk Sinemasının En İyi Filmi" seçilen, başrollerini Hülya Koçyiğit ile Erol Taş'ın paylaştığı "Susuz Yaz" afişte yer alıyor.

Emre Erdem'in tasarladığı afişin ana görselinde Hülya Koçyiğit'in aynaya baktığı sahne bulunuyor. Sahne üzerinde kıvrılan yaprak ise Türk sinemasının yolculuğunu simgeliyor.

Erdem, "Susuz Yaz" filminin 1964 yılında Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü alan ilk Türk filmi özelliği taşıdığını belirterek, filmin 50'nci yılını, 51 yaşındaki Altın Portakal ile buluşturduklarını kaydetti.

Afişte kıvrılan yaprağı "yeni bir sayfa açmak" olarak değerlendirdiklerini anlatan Erdem, afişi "gelenekten geleceğe" teması üzerine işlediklerini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Emre Erdem Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title