Haberler

51. Kütüphaneler Haftası Kutlanıyor

51. Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

51. Kütüphaneler Haftası Adıyaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Toplumda kütüphanelerin önemi ile insanlara okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla ülkemizde her yıl geleneksel olarak kutlanan Kütüphaneler Haftası Adıyaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 51. Kütüphaneler Haftası açılışı 51. Kütüphaneler Haftası Halide Edip Anaokulu öğrencilerinin koro, tiyatro ve oratoryo gösterisi ile başladı. Öğrenciler tarafından kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini öne çıkartan dövizler, tiyatro gösterisi ile söyledikleri şarkılar büyük alkış aldı. Etkinlikler kapsamında Hacivat ile Karagöz karakteri yaptığı gösterilerle programa renk kattı.

Yapılan gösterilerin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve katılımcılar tarafından kütüphaneye yeni alınan kitapların sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası yeni alınan kitaplar davetliler tarafından incelendi.

Kütüphanelerin bir toplum için önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş, 51. Kütüphaneler Haftasını kutlayarak," Bilgiye ulaşmanın en önemli yolu kütüphanelerdir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetten kolayca bilgiye ulaşılabilmektedir. Ancak, bir kütüphane ortamında kitaplar arasında, kitap kokusu içinde araştırma yapmanın ve emek vererek bilgiye ulaşmanın da ayrı bir zevki vardır. Kitap okumak insan hayatını zenginleştirmekte, sayısız pencereler ve farklı bakış açıları getirmektedir. Devamlı kitap okuyan insanın hayatı anlam kazanır ve mutlu olur. Okudukça yaşamı zenginleşir. Geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmeyebilir ama geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa edebiliriz" dedi.

Açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title