Haberler

51. Kütüphaneler Haftası

Adıyaman'da, 51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları düzenlenen etkinlikle başladı.

Adıyaman'da, 51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları düzenlenen etkinlikle başladı.

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, Halide Edip Anaokulu öğrencilerinin koro seslendirdi, tiyatro ve oratoryo gösterisi sundu.

Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşmanın en önemli yolunun kütüphaneler olduğunu söyledi.

Teknolojik gelişmeyle birlikte bilgiye internet üzerinden daha kolay ulaşıldığını belirten Demirtaş, "Ancak, bir kütüphane ortamında kitaplar arasında, kitap kokusu içinde araştırma yapmanın ve emek vererek bilgiye ulaşmanın da ayrı bir zevki vardır. Kitap okumak insan hayatını zenginleştirmekte, sayısız pencereler ve farklı bakış açıları getirmektedir" dedi.

Devamlı kitap okuyanların mutlu olduklarını, okudukça yaşamlarının zenginleştiğini ifade eden Demirtaş, geçmişin elem veren olaylarının değiştirilemeyeceğini ancak geleceğin kitaplarla edinilecek bilgi ve tecrübelerle daha güzel inşa edilebileceğini dile getirdi.

Etkinliğe Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title