Haberler

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" Tanıtım Etkinliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bisikletin henüz sevdirilemediğini belirterek, "Bisiklet noktasında altyapımızı da 'iyi yaptık' diyemeyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bisikletin henüz sevdirilemediğini belirterek, "Bisiklet noktasında altyapımızı da 'iyi yaptık' diyemeyiz. 'Bunda da çok başarılıyız', diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki başta Konya olmak üzere, onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar, iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik altyapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız" dedi.

Erdoğan, 26 Nisan-3 Mayıs'ta yapılacak "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu"nun tanıtım etkinlikleri kapsamında Salacak sahilinde düzenlenen basın turuna katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tören alanına gelişinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile spor basını temsilcileri karşıladı.

Eşofman ve spor ayakkabısı giyen, bisiklet kaskı takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için özel hazırlanan üzerinde isminin yazılı olduğu bisiklete bindi. Erdoğan, katılımcılarla birlikte Kız Kulesi'nin karşısında kurulan start çizgisinden basın turuna başladı. Erdoğan, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Harem Otogarı'na kadar pedal çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan aracıyla başlangıç noktasına döndü.

"Bisiklet sporu çok çok farklı bir spor"

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir bahar gününde ananevi hale gelen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 51'incisinin bu yıl gerçekleştirildiğini söyledi.

Basın lansmanı şeklinde olan turun bugün yapıldığını ifade eden Erdoğan, önümüzdeki hafta da Alanya'da bu yarışın başlayacağını kaydetti. Bu yıl uluslararası camiada yine beklenenin üstünde bir katılım söz konusu olduğunu aktaran Erdoğan, turun 3 Mayıs'ta İstanbul'da tamamlanacağını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o zamanda bir arada bulunmanın gayreti içinde olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz tabi bisiklet olayında aslında dünyadaki birçok ülke gibi, Batılı ülkeler gibi, bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Bisiklet noktasında altyapımızı da 'iyi yaptık' diyemeyiz. 'Bunda da çok başarılıyız' diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki başta Konya olmak üzere, onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar, iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik altyapıyı da süratle başarırız ve bisiklete olan sevdayı da artırırız. Aynı zamanda bisiklet üreten firmalarımız da şöyle fiyatları uygun hale getirirlerse, o zaman bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Ben buna da inanıyorum. Hem sıhhatimiz, sağlığımız noktasında gerçekten bisiklet sporu çok çok farklı bir spor. Bunun için tekrar Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, hepsini kutluyorum. Hükümetimizi kutluyorum. 3 Mayıs'ta tekrar bir arada olmak üzere uluslararası katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a günün anısına madalya takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanından ayrılırken, bazı katılımcı ve vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title