Haberler

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Alanya-Alanya Etabı Cavendish'in

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Alanya-Alanya etabı Cavendish'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pro-Tur olma yolunda gerekli adımların atılacağı müjdesini verdi ALANYA, (DHA) 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bugün koşulan 145 kilometrelik Alanya - Alanya etabı ile başladı.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Alanya-Alanya etabı Cavendish'in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pro-Tur olma yolunda gerekli adımların atılacağı müjdesini verdi

ALANYA, (DHA)

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bugün koşulan 145 kilometrelik Alanya - Alanya etabı ile başladı. Etabı, Etixx-Quick Step takımından 3 saat 17 dakika 58 saniye ile Mark Cavendis kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, damalı bayrağı kaldırıp start verirken, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı start alanında hazır bulundu.

Hiç şüphesiz tura katılan 21 takım arasında en dikkat çekici isimler Etixx-Quick Step takımından Mark Cavendish, Tom Boonen, Mark Renshaw idi. Tur'un gediklisi Andre Greipel ise bu yıl Lotto Soudal takımından yarışa iştirak ediyor. Konya Torku Şekerspor ise bu yıl kadrosuna kattığı güçlü isimlerle Tur'un iddialı takımları arasında gösteriliyor. İki Ukraynalı, bir Polonyalı, bir Belçikalı sporcudan oluşan Torku Şekerspor'da ayrıca Ahmet Akdilek, Muhammet Atalay, Nazım Bakırcı, Ahmet Örken de pedal basıyor.

GÖZLER DÖRT MAYOYU GİYECEK SPORCULARDA

Bilindiği üzere Tur'un Genel Ferdi Klasman birincisi olan sporcu turkuaz mayoyu giyiyor. Tur'un sona ermesiyle birlikte yine en iyi zamana sahip sporcu yarışın birincisi ilan edilerek turkuaz mayonun sahibi oluyor. Etaplarda en iyi tırmanıcı kırmızı, Türkiye Güzellikleri Birincisi beyaz, en iyi sprint yapan bisikletçi de yeşil mayoyu giyiyor.

VE PEDALLAR DÖNÜYOR

165 bisikletçi damalı bayrağın kalkmasıyla toplu halde çıkış yaptı. Henüz Alanya çıkışında ilk grup kaçmaya çalıştı, ancak Peleton (Ana Grup) anında yanıt verip yakaladı. İlk ciddi atak 10'uncu kilometreden sonra geldi. Lampre Merida'dan Faria da Costa, Caja Rural Seguros takımından Luis Mas Bonet, Bardıanı CSF'den Alessandro Tonelli, Drapac Professional Cycling'den Adam Phelan ve United Healthcare Professional Cycling takımından Federico Zurlo atak yapıp Peleton ile arayı 1 dakika 15 saniye açtı. Parkurun rüzgarsız ve düz oluşu nedeniyle bisikletçiler süratli bir tempoda pedal bastı. 25'inci kilometrede fark iki dakikaya, 35'inci kilometre geçilirken de 2 dakika 25 saniyeye çıktı.

KASIRGA'NIN ANONSU

Yarış cereyan ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, telsizden yaptığı anonsla tüm sporculara başarılar diledi. Anons tüm kafile başkanlarına ve yabancı misafirlere İngilizce olarak iletildi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ DÜNYA TELEVİZYONLARINDA

Yarışın başlamasıyla birlikte helikopter ve yer çekimleriyle Alanya sahillerinin tüm güzellikleri ekrana geldi. Özellikle helikopter çekimleri, kanyonlar ile birlikte doğa harikasını gözler önüne serdi. Bisikletçilerin bu harika ortamda pedal basmaları ise bir başka güzellik olarak yansıdı.

PRO-TUR OLMA YOLUNDA İLK AÇIKLAMALAR

Bu arada basın TIR'ını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yerli ve yabancı medya mensuplarının çalışmaları hakkında organizatör sorumlusu Aydın Ayhan Güney ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'dan bilgi aldı. İki büyük ekran televizyonundan bir süre yayını izleyen Kalın, Görüntüler harika demekten kendini alamadı. Bu arada canlı yayına çıkan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Bu Tur'un PRO olması konusunda ne yapılması gerekiyorsa değerlendirilecek ve hiçbir masraftan kaçınılmayacak dedi.

TIRMANIŞ PRİMİ

54'üncü kilometre geride kalırken etabın ilk prim kapısından geçildi. Türk Hava Yolları'nın sponsorluğundaki tırmanış primini United Healthcare Professional Cycling takımından Federico Zurlo kazandı ve ilk etabın birincisi olarak kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı. Prim kapısını ikinci olarak Lampre Merida takımından Faria da Costa, üçüncü olarak da Drapac Professional takımından Brenton Jones geçti. Prim kapısı geride kalırken öndeki 5'li grup arayı 3.5 dakikaya kadar çıkardı.

SPRİNT PRİMİ

Bisiklet üreticisi Salcano'nun sponsorluğunda gerçekleştirilen 67'nci kilometredeki sprint primini de United Healthcare Professional Cycling takımından Federico Zurlo kazandı. İkinciliği Lampre Merida takımından Farida da Costa, üçüncülüğü de Bardiani CSF takımından Alessandro Tonelli elde etti. 5'li ile ana grup arasındaki fark ise 3.5 dakika olarak seyretmeye devam etti.

FARK KAPANIYOR

Finişe 45 kilometre kala Peleton tempo artırmaya başladı. Öndeki 5'linin ise yavaşladığı görüldü. Fark, finişe 39 kilometre kala 1 dakika 45 saniyeye indi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

Starttan bu yana 110 kilometre geride kalırken son prim kapısı olan Vestel'in sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Primi'ni kazanan isimler belli oldu. United Healthcare Professional Cycling takımından Federico Zurlo çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Caja Rural Seguros takımından Luis Mas Bonet, üçüncülüğü de Bardiani CSF takımından Alessandro Tonelli elde etti. Prim kapısı geçildikten sonra fark daha kapandı ve 1 dakikaya kadar düştü. Peleton ne kadar tempo artırdıysa, ön grubun artık gücü iyice tükenmeye başlamıştı. Finişe 20 kilometre kala grup birleşti. 1.5 kilometre kala ana gruptan kimse kopamadı. Bir-iki küçük atak başladı, ama kısa kestiler. Esas atak 500 metre kala başladı. Dünyanın en iyi sprinterleri arasında gösterilen Mark Cavendish yine klasını konuşturup, finiş çizgisini ilk geçen sporcu oldu. Yarışın ikinciliğini tekerlek farkı belirledi. ORICA GreenEDGE takımından Caleb Ewan, üçüncülüğü Bardiani CSF takımından Nicola Ruffoni, 4'üncülüğü Lampre Merida takımından Sacha Modolo, 5'inciliği MTN Ohubeka takımından Theo Bos elde etti.

ALANYA-ANTALYA ETABI YARIN

Tur'un ikinci etabı olan 182 kilometrelik Alanya-Antalya etabı yarın saat 10.30'da verilecek startla başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title