Haberler

500 Suriyeli, Eşya ve Araçlarını Almak Üzere Suriye'ye Gitti

Güncelleme:

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 500 Suriyeli, bazı eşya ve araçlarını almak üzere Suriye'ye gitti.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler- Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, eşya ve araçlarını almak üzere Suriye'ye gittiŞANLIURFA (AA) - IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 500 Suriyeli, bazı eşya ve araçlarını almak üzere Suriye'ye gitti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Suriyeli Kürtlerin memleketlerindeki araçlarını Türkiye'ye getirebilmeleriyle ilgili çalışma yürütüldüğünü belirtmesi üzerine, çok sayıda sığınmacı Suruç'taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na kullanarak Kobani'ye (Ayn el Arap) geçti. Ülkesine geçmek için bekleyen Fadıl Bozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşyalarını alıp Türkiye'ye döneceğini ifade etti.Sitare Esma da kucağında bebeğiyle Kobani'ye geçerken, "Kimliğimi ve elbiselerimi alıp Türkiye'ye geleceğim. Burada çocuğumu bırakacağım kimse olmadığı için mecburen onu da yanımda götürüyorum" şeklinde konuştu.Sınır kapısı önüne yığılmalar nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi. -

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kobani Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title