Haberler

50 Yıllık Özlem Sona Eriyor

Samsun İl Özel İdaresi tarafından yatırım programına alındıktan sonra bu yıl yapımına başlanan ve Çarşamba'nın Dikbıyık beldesini 15 köye bağlayan köprünün inşaatı devam ediyor.

Samsun İl Özel İdaresi tarafından yatırım programına alındıktan sonra bu yıl yapımına başlanan ve Çarşamba'nın Dikbıyık beldesini 15 köye bağlayan köprünün inşaatı devam ediyor.

Samsun İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Çarşamba'nın Dikbıyık beldesini 15 köye bağlayan Abdal Irmağı üzerine yapılan köprünün inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 50 yıl önce Devlet Demir Yolları tarafından ırmak üzerindeki geçişi sağlamak amacıyla yapılan ve bir tarafı demir yolu, diğer tarafı ise tek şeritli bir yol olan köprü, civar köyler tarafından kullanılmaktaydı. Yalnızca bir aracın geçtiği köprü vatandaşlar açısından da büyük tehlike oluşturuyordu.

50 YIL SONRA YENİ KÖPRÜ

Çevredeki vatandaşlardan alınan bilgiye göre yaklaşık, 50 yıldır Dikbıyık beldesini, Ağcagüney beldesinin yanı sıra 15 köye bağlayan demir yolu köprüsü kullanılıyordu. Samsun İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı yatırım programı kapsamında inşasına başlanan köprü 50 yıllık özleme son veriyor.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri köprü inşaatını yerinde inceleyerek köprü konusunda bilgiler verdiler. Mehmet Köse, konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada, "İlçemizde alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde menfez, yol, su, köprü gibi eksikliklerin ortadan kaldırılması için çalışmalar yapıyoruz. Köylülerimiz için kangren olmuş sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. 50-60 yıldır dillendirilen bu sorunların çözümleri için uğraşıyoruz. Burada Aşıklı köyü grup köyleri için yapılan köprünün inşaatını gezdik. Bu köprümüz 50 m uzunluğunda, 8.40 m genişliğinde. 3. ayda ihalesi yapılan köprümüzün inşaatı başladı. İhale bedeli 464 bin liraya gerçekleştirildi. Burada 50 yıldır dillendirilen bir köprü sorunu vardı. Vatandaşlarımız tren yoluna ait bir köprüyü kullanıyorlardı. AK Parti iktidarı ile birlikte bu sorunu da çözmüş oluyoruz" dedi.

BİR KÖPRÜ DE MUSÇALI-DEMİRASLAN KÖYLERİNE

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Samsun İl Özel İdaresi tarafından bir köprünün de Musçalı-Demiraslan köylerinin bulunduğu alana yapıldığını belirterek, "Daha öncesinde sel nedeniyle zarar görmüş olan Musçalı- Demiraslan köylerinin bağlantı köprüsü içinde yeni bir köprü inşaatına başlandı. Bu kapsamda yapılan yeni köprümüz, 25 m uzunluğunda, 8.40 m genişliğinde. Bu köprümüzün ihale bedeli ise 289 bin liraya gerçekleşmekte" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title