Haberler

50 Yıllık Aşk Türkân Şoray Esen Kitap Etiketiyle Çıktı

Güncelleme:

Yazar Ercan Akarsu'nun titiz bir arşiv çalışmasıyla dönemin Ses, Hayat, Sinema, Hey gibi dergilerin kapaklarından derlediği arşivlik çalışma, Esen Kitap etiketiyle yayımlandı. Türkân Şoray'ın sinema hayatının başladığı 60'lardan itibaren bugüne kadar olan dergi kapaklarının derlemesi, özellikle koleksiyonerlerin dikkatini çekecek. Kitap aynı zamanda, Türkân Şoray hayranlarının da bir film izler gibi yıl yıl takip edebilecekleri zengin bir görsel arşiv niteliğinde. Gazeteci/yazar Agâh Özgüç'ün Türkân Şoray için verdiği en güncel röportajı da bu kitapta bulabilirsiniz.

Bu yılki 33. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nın "Türk sinemasının 100. yılı" olarak belirlediği temaya ithafen hazırlanılan bu arşivlik kitabı, Türk sinemasına ve Türkân Şoray'a armağan ediyoruz.

Aylık ya da haftalık magazin dergilerinin kapaklarının özenle seçilerek, kopyalanarak oluşturulduğu bu tür görsel malzemeleri içeren böyle kitaplar, Batı yayıncılığında sık sık görülür. Çeşitli dergi kapakları seçkisiyle oluşturulan kitaplar, ünlü oyuncular üzerine kurulduğu gibi, ünlü ressamların çizimlerinden meydana getirilen "Pin-up" kızlarını da kapsar. Köln, Londra, Los Angeles, Paris ve Tokyo gibi uluslararası büyük kentlerde yayın yapan bazı yayınevleri bu tür yayıncılıkta öncüdürler.

İşte, Türkan Şoray sevdalısı olan Ercan Akarsu da kendi ülkesinde, kendi imkânlarıyla benzer bir çalışmayı gerçekleştiriyor. Türkiye'de yayınlanan Türkan Şoray'lı sine-magazin dergileri kapaklarını yıllarca biriktirdiği, arşivlediği bu görsellerle, tutkunu olduğu Türkan Şoray'a fetiş bir selam gönderiyor. Artist, Ses, Sinema, Pazar ve Perde gibi bir dönemin ünlü dergileriyle...

Agâh Özgüç

Türkan Şoray kapaklı Ses'ler, Hey'ler; beyaz perdenin arkasındaki ateş gibidir. Filmi de izleyeni de ısıtır...
Hulusi Tunca, Hey Dergisi Sinema Dergisi'nde ilk kapak yüzümüz sevgili Türkan Şoray olmuştu. Bununla birlikte o yıllarda ilk defa renkli bir posterini dergiyle birlikte okurlarımıza hediye etmiştik. Ve satış patlaması yaşamıştık. Talep üzerine talep... Tiraj zirveye çıkmıştı. Hem şaşırmış, hem de sevinmiştik. Etkileyiciydi...

Ali Mermer, Bella Fotoğraf Stüdyosu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkan Şoray Agah Özgüç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title