Haberler

50 Milyon Liralık Yılbaşı İkramiyesi İlk Kez Görüntülendi

Güncelleme:

Milli Piyango İdaresinin yılbaşı özel çekilişinde vereceği 50 milyon liralık büyük ikramiye görüntülendi.

Büyük ikramiye, 500 bin adet 100 liradan oluşuyor. 1 destenin ağırlığının bin 130 gram olduğu hesaplandığında, 100 liralık 500 deste, 550 kilogram ağırlığa karşılık geliyor. Sözkonusu 100 liralık banknotlar, uç uca eklendiğinde ise 77 kilometre uzunluğa ulaşılıyor.

50 MİLYON LİRAYLA NELER ALINIR?

Büyük ikramiye olan 50 milyon lirayla yaklaşık 90 bin adet Cumhuriyet altını, 178 bin adet yarım altın ve 375 bin adet çeyrek altın alınabiliyor.

Söz konusu ikramiye ile dünyanın en pahalı arabası olarak gösterilen ve 7 milyon liralık satış fiyatı olan Lübnan yapımı LykanHyperspot'tan 7, 13 milyon liradan satılan Falcon 2000 uçağından 3 tane alınabiliyor. Ayrıca 250 bin lira değerinde 200 lüks daire, 500 bin lira değerinde 100 villa ya da 10 milyon liradan 5 yalıya sahip olunabiliyor.

İkramiye bankaya yatırılmak istendiğinde ise ortalama yüzde 8,7 faiz oranı ile günlük yaklaşık 10 bin lira, aylık 330 bin lira ya da yıllık 4 milyon lira faiz geliri elde edilebiliyor.

BÜYÜK İKRAMİYELER ÇEYREĞE ÇIKIYOR

Milli Piyango İdaresi tarafından her yılbaşında düzenlenen ''Özel çekiliş'', son 10 yılda 40 kişiyi zengin etti. Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 50 milyon lira olan büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi

Büyük ikramiye, 2005 ve 2006 yıllarında 20 milyon lira, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, geçen yıl 50 milyon lira olarak belirlenmişti. Çekilişlerde büyük ikramiyelerin tamamı çeyrek bilete çıkarken, 10 yılda 40 kişi büyük ikramiye sayesinde zengin oldu.

EN ŞANSLI İL İSTANBUL

Son 10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyeyi en çok kazanan il İstanbul oldu. 14 kez büyük ikramiyeye ortak olan İstanbul'u, 4'er kez ikramiye çıkan Ankara ve Adana ile 3 kez ikramiye çıkan İzmir takip etti.

Son 10 yılda yılbaşı çekilişlerinde en çok çıkan rakam ise "3" oldu. Toplam 12 kez çıkan "3" rakamını, 10 kez çıkan "2", 9 kez çıkan "1", 7 kez çıkan "7" ve 6 kez çıkan "4", "5" ve "6" takip etti.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milli Piyango İdaresi İstanbul Yılbaşı Lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

bende isterem:

büyük ikramiye çıkarsa önce karıyı boşayacam,

27
4
yanıtYanıtla
cehennemin 7 KAPISI VARDIR..:

HEM GÜNAHTIR HARAMDIR DIYORSUNUZ, HEMDE PIYASAYA SÜRÜP INSANLARI GÜNAHA SOKUYORSUNUZ, , !! BU NASIL DINDARLIK BÖYLE, , YANi;HÜKÜMETiN HiC SUCU YOKMU BU OLAYDA, . ?

22
1
yanıtYanıtla
ruhi:

tam bi saçmalık, en büyük ikramiye 100 bin olmalı, daha çok kişiye çıkmalı bi işe yarasın 50 trilyonda kaç tane 100 bin var

17
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

Haramı bari haber yapmayın nasıl yandaşsınız arkadaş

8
8
yanıtYanıtla
ahmaklarMobil-ANDROID:

akli başında hiç kimse bilet almaz. Türk Erkeği kariyi bulunca anasını, parayı bulunca da karısıni unuturmus. Allah akil fikir versin.

14
1
yanıtYanıtla
alda git:

bu para bana vursun istemem zaten bilet de almadım o paranın arkasında şer vardır

4
9
yanıtYanıtla
doğu:

aldımda porsche babamın milyonları var hayatın yükünü ben mi çekicem lan ezikler gidin bilet alın belki size çıkar ameleler kesin çıkmaz yine sürünmeye devam pis fakirler

0
8
yanıtYanıtla
nazan:

paracıklarım az kaldı yeni yılda benim yanımdasınz bende bilet aldımki :)))) yeni yılda benleseniz paracıklarım az daha bekelyin sabredin:)))))

1
6
yanıtYanıtla
ah be kardeşimMobil-ANDROID:

bu para bitmez gibi ama daha çabuk bitiyor be kardeşim yaaa...

3
3
yanıtYanıtla
rocky:

bana çıkar işallah bir tane güzel cami yapardım fakirlere yardım ederdim hacca giderdim allahım bana çıksın kurbanlar keserdim kendime araba alırdım

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title