Haberler

50. Kütüphaneler Haftası

Balıkesir ve ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

50.Kütüphane Haftası kapsamında, Balıkesir ve ilçelerinde öğrencilerle vatandaşlar kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü A. Ercan Tığ, Balıkesir Valiliği önünde düzenlenen etkinliği, 3 yıldan bu yana Kütüphaneciler Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediğini ifade etti.

Etkinliğin her kesimden vatandaşı kitap okumaya yönlendirmek olduğun belirten Tığ, "Şu anda Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda 12.30 ile 13.00 saatleri arasında kitap okuma etkinliği gerçekleştiriliyor" dedi.

Bandırma Halk Kütüphanesi Müdürü Ruhsar Nalbant ise Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik hakkında, " 50. Kütüphane Haftası nedeniyle okuma alışkanlığının önemine dikkati çekmek amacıyla meydanlara indik. Bu etkinlik aynı zamanda 81 ilimizde gerçekleşiyor. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Karaca da Halk Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinlikte, kütüphaneye üye olan ve en çok kitap okuyan 2 yetişkin, 2 lise ve 3 ortaöğretim öğrencisine kitap hediye etti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Kütüphane Haftası Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title