Haberler

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda İlk Etap Cavendısh'in

Cavendısh, YARINKI ETAPTA TURKUAZ MAYOYU GİYECEK

TURA YARIN 175 KİLOMETRELİK ALANYA-KEMER ETABI İLE DEVAM EDİLECEK

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 141 kilometrelik Alanya- Alanya etabı ile başladı.

İlk etabı Omega Pharma-Quick Step takımından dünyanın bir numaralı sprintiçisi Mark Cavendish, 3 saat 15 dakika 43 saniye ile kazandı. Start alanını dolduran yüzlerce bisiklet sever, 154 sporcuyu görebilmek, ünlü pedallarla resim çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Dünyanın bir numaralı sprintçisi Mark Cavendish, ilgi görenlerin başında gelirken, onu Andrei Greipel ve Mark Renshow takip etti. İtalyanların ünlü sprintçisi Alesandro Petacchi ise hayranlarının hücumuna uğrayan bir başka ünlü sporcu oldu. Startı, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi. ÇOK ÇABUK BİR KOPMA OLDU

Bulutlu, ancak sıcak bir havada her zaman olduğu gibi ilk kilometreler toplu halde geçildi. Ancak 5 kilometre sonra ilk atak geldi. Aralarında Konya Torku Şekerspor bisikletçisi Miraç Kal'ın bulunduğu 4'lü grup atak yapıp önce 22, sonra 30 saniye kadar arayı açtı. Bu grubun içinde, MTN Qhubeka takımından Wesemann Martin, Topsport Vlaanderen-Baloise TSV takımından Van Hoecke Gijs ve Unıdethealtcare-Present By UHC takımından de Maar Marc da bulunuyordu. Ana grubun önünde ise bir süre Omega Pharma-Quick Step takımından Alessandro Petacchi vardı. Ancak bisikletinde sorun çıkınca, takım arkadaşları durarak yardım etti. Bu arada 4'lü grubun ana grupla arasındaki fark 1 dakika 7 saniyeye çıkarken, 4'lü grubun tempo artırdığı gözlendi. 15. KİLOMETREDE FARK 4 DAKİKANIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Bir süre sonra ana grupla farkın 2 dakika 44 saniyeye çıktığı anons edildi. Ana grubun sıcak havada tempo düşürmesi nedeniyle, 4'lü grubun 15. kilometrede farkı 4 dakika 35 saniyeye çıkardığı gözlendi. Fakat oldukça düz sayılabilecek parkurda çoğu yarışlarda olduğu gibi bu fark finişe yaklaşılırken kapanmayacak bir fark olarak değerlendirilmemeliydi. Ana grubu ise 20'nci kilometre geçilirken Omega Pharma-Quick Step takımının çektiği gözlendi. Buna rağmen fark bir dakika daha açıldı ve 5 dakika 35 saniyeye çıktı. 277'nci kilometre geçilirken ana grubun temposu, öndeki 4'lüyle zaman farkını azaltmaya başladı. Bu neticesinde yeni farkı 4 dakika 27 saniyeye düştü. Sakatlıktan yeni çıkan Lotto Belisol takımının sporcusu ve Türk bisiklet severlerin yakından tanıdığı Andrei Griepel'in, ana grubun ortasında her zaman olduğu dinlenerek pedal basması onun klasik bir özelliğiydi. Diğer usta sprintiçilerin ise genelde kendilerini fazla yormaması ise dikkat çekiyordu. Tempo ise fazla rüzgar olmayan havada düşük olarak gerçekleşti. 30'uncu kilometre geçilirken ana grubun yaklaşmasına tanık olduk. Fark 3 dakika 55 saniyeye indi. 35'inci kilometrede ise fark 2 dakika 51 saniyeye düştü.

TIRMANIŞ PRİMİ DE MAAR'IN

Alanya-Alanya etabının ilk ödülü olan tırmanış primi, Unidethealtcare Presented By UHC takımından de Maar Marc'ın oldu. 54.8'inci kilometre geçilirken önde pedal basan 4'lüden, Topsport Vlaanderen-Baloise TSV takımından Van Hoecke Gijs ikinciliği, üçüncülüğü de Konya Torku Şekerspor takımından Miraç Kal elde etti. Bisikletçiler tırmanıştan sonra süratlerini artırarak inişe geçti. Öndeki 4'lü yine üstünlüğünü sürdürüyordu, ancak farkın kapandığı da bir gerçekti. İnişte ana grup hızını iyice artırdı. Ancak 2 dakikaya kadar düşüp, tekrar 3 dakikaya kadar çıktı. Dörtlü grubun performansı gerçekten övgüye değerdi. Zira etkili bir rüzgar alanının içine girmelerine rağmen tempolarını düşürmediler.

GÖZLER SPRİNT PRİMİNE ÇEVRİLDİ

63.8 kilometre geçilirken bu kez gözler sprint primine çevrildi. Önde giden 4'lü grup yine avantajlıydı. Ama bu kez kimin çizgiyi birinci geçeceği merak konusu oldu. Prim çizgisine yaklaşılırken MTH-Qhubeka'nın sporcusu Wesemann Martın, Konya Torku Şekerspor'dan Miraç Kal ile sprinte kalktı. Tekerlek farkıyla Qhubeka'nın bisikletçisi Martin birinci geldi. Miraç ikinciliği aldı, Unıdethealtcare Presended By UHC takımı sporcusu de Maar Marc üçüncü oldu. Sprinti primi sonrası, ana grup yine tempo artırdı. Ancak 4'lü grup birbirlerini çeke çeke bir teslim olmuyordu. Finişe 63 kilometre kala fark ilk kez 1 dakika 30 saniyeye indi. Ana grupta ise Omega Pharma'nın tempo yaptığı gözlenirken, Lotto-Belisol'de bu çekişe ortak oldu. Ana grup, tam öndeki dörtlü yakaladım derken, fark önce 145'e sonra yeniden 2 dakikaya çıktı. Finişe 53 kilometre kala ters rüzgara yakalanan 4'lü gruba, ana grup 1 dakika kadar yaklaştı. Grup düz parkurda neredeyse birleşiyordu. Fark 50 saniyeye kadar indi. Finişe 50 kilometre kala fark 37 saniyeye indi, ama uzun süre bu fark kapanmadı ve nihayet 104'üncü kilometre geçilirken 4'lü grup yakalandı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ MÜTHİŞ BİR ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU

Alanya içine girilirken "Türkiye Güzellikleri Primi" için müthiş bir çekişme vardı. Wanty-Groupe Gobert WGG takımından Robert Frederique birinci oldu. İkinciliği Orica GreenEDGE takımından Mouris Aidis, üçüncülüğü Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Salomeın Jarl elde etti. Yarınki etapta beyaz mayoyu Frederique giyecek.

BİR ATAK DAHA

Finişe 30 kilometre kala Neri Sottoli takımından Tedeschi Mirko atak yapıp ana grubun önüne geçti ve arayı önce 30 saniye açtı, sonra bu farkı 18 saniyeye düşürdü. Ancak Mirko fazla gidemedi ve ana grup yeniden tek parça oldu. Alanya-Alanya etabının ikinci şeref turunda ise ana grup 15 kilometre kala yüksek tempoda pedal bastı. Bu anlarda herhangi bir atak gelmedi. Finişe 10 kilometre kala ana grubun pozisyonu aynı idi. Toplu halde geçildi. 5 kilometre ataklar başladı. Finiş için herkes pozisyon kollamaya başladı ve mükemmel bir gönütü ortaya çıktı. Ön grupta sürekli değişimler, bol bol ataklar geliştirilmeye başlandı. KÜÇÜK ÇAPLI KAZA

3 kilometre kala herhangi bir kopma yoktu. 2 kilometre kala 6 kişilik bir grup çarpıştı, ama kalkıp devam ettiler. Son kilometreye girildiğinde grup inanılmaz bir tempo ile pedal bastı. Çizgiyi ilk geçen dünyanın en büyük sprintiçisi kabul eden Omega Pharma-Quick Step takımından Mark Cavendish oldu. Derecesi 3 saat 15 dakika 43 saniye olarak tescil edildi. İkinciliği tekerlek farkıyla Cannondale takımından Elie Vivianı, üçüncülüğü Belkin takımından Theo Bos elde etti.

TURA YARIN ALANYA-KEMER ETABIYLA DEVAM EDİLECEK

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 175 kilometrelik Alanya-Kemer etabıyla devam edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Alanya Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title