Haberler

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası ferdi kumite branşında 4 Türk sporcu finale yükseldi.

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası ferdi kumite branşında 4 Türk sporcu finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 47 ülkeden 495 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun ilk gün akşam seansı, ferdi kumitede eleme müsabakalarıyla tamamlandı. Türkiye adına erkeklerde tatamiye çıkan Enes Erkan ile Burak Uygur, kadınlarda ise Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yakan, finale yükselen sporcular oldu.

Tatamiye +84 kiloda çıkan son dünya ve Avrupa şampiyonu Enes Erkan, ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci turda Yunan Spyridon Margaritopoulos'u 3-1, çeyrek finalde ise Fransız Nadir Benaissa'yı 2-0 yendi. Yarı finalde Alman Jonathan Horne ile karşılaşan milli sporcu, son iki saniyesine 2-0 geride girdiği maçta rakibinin sırtına attığı tekme ile skoru 2-2'ye getirdi. Hakem kararına kalan mücadeleyi 4-1 kazanan Enes Erkan, üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası finaline yükselme başarısı gösterdi. Enes Erkan, finalde Sırp Slobodan Bitevic'le karşılaşacak.

Erkeklerde ferdi kumitede diğer final ise 67 kiloda Burak Uygur'la geldi. İlk turda Sloven Mladen Railic'i 4-0, ikinci turda Fransız Steven Dacosta'yı hakem kararıyla 3-2 yenen Burak, çeyrek finalde ise Avusturyalı Stefan Pakorny'yi 2-0 mağlup etti. Yarı finalde ise İspanyol rakibi Ruiz Manuel Rasero'yu 3-1'le geçen Bülent, ilk kez katıldığı şampiyonada adını finale yazdırdı. Burak, finalde Azeri Niyazi Aliyev'le şampiyonluk mücadelesi verecek.

75 kiloda mücadele eden ve yarı finale kadar yükselen Erman Eltemur, Azeri rakibi Rafael Aghayev'e 7-0 kaybetti ve final şansını kaçırdı. Erman, bronz madalya için mücadele edecek.

84 kiloda Uğur Aktaş çeyrek finalde elendiği Azeri rakibi Aykhan Mamayev'in finale çıkması nedeniyle repesaj maçları oynadı. Repesaj maçlarında rakiplerini mağlup eden Uğur, bronz madalya maçına çıkacak.

Erkeklerde 60 kiloda Aykut Kaya, ikinci turda hakem kararıyla İtalyan Luca Maresca'ya yenildi ve rakibinin finale çıkmasından dolayı repesaj maçların oynadı. Son repesaj maçında Rus rakibi Evgeny Plakhutin'e yenilen Aykut, bronz madalya maçı oynama şansını kaybetti.

Kadınlarda iki final

Ferdi kumite +68 kiloda mücadele eden Meltem Hocaoğlu, ilk turda Kosovalı Diellza Dragusha'yı 2-0, ikinci turda da İsveçli Hana Antunovic'i 2-1 yendi.

Çeyrek finalde normal süresi 1-1 biten maçta hakem kararıyla İtalyan Greta Vitelli'yi 4-1 yenen Meltem, yarı finalde dünya şampiyonluğu bulunan Fransız  Nadege Ait Ibrahim'le karşılaştı. Çekişmeli geçen ve 1-1 sona eren müsabakayı yine hakem kararıyla bu sefer 3-2 kazanan Meltem, adını finale yazdırdı. Meltem'in finaldeki rakibi ise Hırvat Masa Martiovic oldu.

Kadınlar kumitede finale çıkan bir başka isim ise 55 kiloda Tuba Yakan oldu. Tuba, ilk turda Alman Linda Hagen'i 2-0, ikinci turda İtalyan Sara Cardin'i 2-1 yendi. Çeyrek finalde İspanyol Cristina Ferrer Garcia'yı 4-0 mağlup eden Tuba, yarı finalde ise Hırvat Jelena Kovacevic'i 3-2 yendi ve adını finale yazdırdı. Tuba Yakan,  altın madalya mücadelesini son dünya ikincisi Fransız Emilie Thouy'a karşı verecek.

Son Avrupa ve dünya şampiyonu Serap Özçelik 50 kiloda ilk turu maç yapmadan tamamladı. İkinci turda İsrailli Lior Ben Aroche'yi hakem kararıyla yenen Serap, çeyrek finalde Fransız Alexandra Recchia'ya 3-1 yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Rakibinin finale çıkması nedeniyle oynadığı repesaj maçlarını kazanan Serap, bronz madalya için mücadele etmeye hak kazandı.

Kadınlar 61 kiloda Merve Çoban, çeyrek finalde Fransız rakibi Ignace Lucie 1-1 berabere kaldı ve hakem kararıyla 4-1 yenildi. Fransız rakibinin finale çıkması nedeniyle oynadığı repesaj maçlarını kazanan Merve, bronz madalya mücadelesi verecek.

Milli sporcu Hafsa Şeyda Burucu ise mücadele ettiği 68 kiloda İsviçreli Elena Quirici'yle yaptığı çeyrek final karşılaşmasını 2-0 kaybetti. Hafsa Şeyda, rakibinin finale kalması nedeniyle oynadığı repesaj maçlarını kazanarak bronz madalya için mücadele etme şansı yakaladı.

İlk gün sonunda 6 final

Turnuvanın ilk gününde yapılan bireysel müsabakalar sonucunda katada 2, kumitede de 4 Türk sporcu finale çıktı.

Ferdi kumite erkekler ve kadınlarda toplam 10 sıklette yapılan müsabakalar sonucunda 4 Türk sporcu final bileti aldı. Finallerin yapılacağı 21 Mart Cumartesi günü 5 Türk sporcu da bronz madalya için tatamide yer alacak.

Avrupa Şampiyonası'nda 30 yıldır mücadele eden Türkiye, tarihinde ilk kez kata branşında yarıştığı iki sporcuyla finale çıkma başarısı gösterdi. Dilara Bozan ve Mehmet Yakan, Türkiye'yi finalde temsil edecek.

Bireysel kata ve kumitede 21 Mart Cumartesi günü yapılacak final müsabakalarında toplam 6 Türk sporcu Avrupa şampiyonu olabilmek için tatamiye çıkacak.

Bakü'ye bir fire verildi

Türkiye, 50. Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde gösterdiği performansla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-25 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'na 12 sıkletten 11'ine sporcu göndermeyi garantiledi.

Şampiyonada ferdi kata ve kumitede yarıştığı 12 sporcudan 11'iyle madalya maçı oynayacak olan Türkiye, bu sporcularıyla Bakü'de mücadele etmeye hak kazandı. Türk sporculardan sadece ferdi kumite 60 kiloda Aykut Kaya, madalya şansı yakalayamadı.

Turnuvanın ikinci gününde yarın kumite ve kata branşlarında takım elemeleri yapılacak. Ayrıca, turnuvanın resmi açılış töreni de yarın gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Spor

Tuba Yakan Türkiye Bakü Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title