Haberler

50 Akil Genç Resim Sergisi Açtı

Yüreğir Belediyesi'nin 2014 yılında başlattığı 'Uyuşturucuya Hayır' etkinliği kapsamında oluşturduğu 14-29 yaş arası 50 genç Fatih Terim Kültür Evinde resim sergisi açtı.

Geçen yıl oluşturulan bu akil gençler topluluğuna 'Madde Bağımlı ile Mücadele' konusunda eğitimler verildi. Özellikle okullarda ve bulundukları ortamda madde bağımlılığının zararlarının çevrelerine anlatılması sağlandı.

Fatih Terim Kültür Evinde düzenlenen resim sergisi açılışında bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan çalışmanın sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Geçen yıl başlatılan ve birçok ünlü ismin katıldığı 'Uyuşturucuya Hayır' etkinliğinin birçok ünlü isim tarafından desteklendiğini belirterek, "Başta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sinema sanatçımız Hülya Koçyiğit, Adana milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız katılarak etkinliğimize katkıda bulunmuşlardı. Bu etkinliğimiz çerçevesinde oluşturulan 10 kız 40 erkek toplam 50 akil genç adını verdiğimiz arkadaşlarımız derslerini aksatmadan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Proje ve Strateji Derneği' ile ortak yürüttüğümüz 'Kendini Kurtaran Kaptan' adlı projemizi birlikte başarıyla tamamladılar" dedi.

Proje boyunca gençlerin değişik etkinliklere katıldığını belirten Çelikcan, "Gençlerimizin tarihini daha iyi tanımaları amacıyla Çanakkale Şehitliğini ziyaret ettiler. Çanakkale Zafer etkinliğine katıldılar. 5 ayrı Kültür Evimizde Fotoğrafçılık ve Ebru Sanatı dersleri alan gençlerimiz ortaya çıkan ürünlerini sergilediler. Duygularını düşüncelerini bu sergide ortaya koydular. Proje kapsamında gençlerimize konunun uzmanlarınca uyuşturucunun zararları ve madde bağımlılığının dehşet verici görselleri gençlere anlatıldı. Bu gençlerimiz okullarında ve bulundukları ortamda uyuşturucunun ve madde bağımlılığının ne kadar kötü bir şey olduğunu çevrelerine anlattılar. Yüreğir'de hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evi bu tür etkinliklerin gerçekleştirme merkezi oldu. Adana bulunan bütün sivil toplum örgütleri işbirliği yaparak birçok projemizi buralarda hayata geçirdik. Bu tür etkinliklerden bu güne kadar binlerce vatandaşımız faydalandı" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Çelikcan Fatih Terim Yüreğir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
title