Haberler

5. Yöresel Ürünler Fuarı

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Özerkan: "Ürünlerimizin yüzde 97'sini Türkiye'den alıyoruz ama bunların yerel olması, coğrafi işaretli olması anlamına gelmiyor.

Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, ürünlerinin yüzde 97'sini Türkiye'den aldıklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonu ile düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX),  Antalya EXPO Center'da açıldı.

Fuara ilk kez katılan Metro Toptancı Marketleri "Coğrafi İşaretli Ürünler" standıyla YÖREX Fuarı'nda yer aldı. Özerkan, burada düzenlenen basın toplantısında, fuardaki stantlarında Finike portakalından Taşköprü sarımsağına, Giresun fındığından Aydın incirine, Zile pekmezinden Ortaca limonuna ve Ege sultani üzümüne kadar pek çok coğrafi işaretli ürüne yer verildiğini belirtti.

Yerel değerlerin ticari değer kazanması ve markalaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Özerkan, yerel üreticiler ve profesyonellerin stantlarında buluşacağını kaydetti.

"Metro olarak ürünlerimizin yüzde 97'sini Türkiye'den alıyoruz ama bunların yerel olması, coğrafi işaretli olması anlamına gelmiyor" diyen Özerkan, şöyle devam etti:

"Metro olarak coğrafi işaretli ürünleri destekliyoruz. Bunların Türk şeflerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkartmalarında yardımcı olacağına inanıyoruz. Yöresel ürünler, ilk olarak mülkiyet aracı olması, ikincisi de Türkiye'de kültürel ve biyoçeşitliliğin korunması için çok önemli. Farklılaşma aracı olarak, gıda güvenliğinin sağlanması açısından çok önemli. Bunların ötesinde ufak üreticilerin desteklenmesi, kırsal ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi bakımından çok önemli. Bu yüzden bütün mağaza müdürlerimizi ve satın almacı arkadaşlarımızı buraya getirdik. Aynı şekilde bu projelere gönül veren insanlarla bir arada olmak çok güzel."

"Yöresel ürünlerde Türkiye'nin potansiyeli yüksek"

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu da toplantıda yöresel işaretlemenin önemine dikkati çekti.

YÜCİTA olarak yöresel ürünlere sahip çıkmak ve bunları gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini anlatan Tekelioğlu, Türkiye'nin potansiyeli yüksek bir ülke olduğunun altını çizdi.

Bunu değerlendirmenin yöresel ürünleri korumakla mümkün olacağına dikkati çeken Tekelioğlu, "Üreticilerimiz yüksek ürün veriyor diye bir zamanlar Çin'den sarımsak getirtip ekiyorlardı. Şimdi unutulmaya başlayan bu geleneksel ürünümüz kurtarıldı" dedi.

Fuarda, 113 stantta Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 325 katılımcı yer alıyor. "Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla açılan fuar, 26 Ekim'e kadar ücretsiz gezilebilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Ekonomi

Taşköprü Antalya Türkiye Finike Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title