Haberler

5 Yıllık Planlamanın Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ''Yaşam ve Çevre Gelişme Ekseni Çerçevesinde Kırklareli Belediyesi Planlama Çalışması Projesi''Arama Konferansı düzenlendi.


Belediye Meclis salonunda düzenlenen konferansta bölge planında öngörülen politikaların gerçekleştirilmesi için, Kırklareli'ndeki farklı kamu kurumları, meslek odaları, üniversite yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile işbirliği içerisinde çalışma yürütülerek Belediyenin 5 yıllık süre çerçevesinde uygulayacağı çalışmaların stratejik planları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Kırklareli Belediyesi AB koordinasyon bürosu tarafından düzenlenen projede; Eğitmen Başak Zeynep Tüzün ve Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeynep Banu Dalaman eğitimci olarak görev aldı.

'Trakya Bölge Planı' oluşturmak amacıyla ''Yaşam ve Çevre Gelişme Ekseni'' çerçevesinde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda eğitmenler 3 politika üzerinde durdu.

Bölge genelinde yerleşimler arası işlevsel ve mekansal bütünleşme sağlama, bölge genelinde yaşam kalitesi geliştirilmesi ve Kültürel ve Tarihi dokunun korunarak geliştirilmesinin sağlanması konuları katılımcılara aktarıldı.

2 gün boyunca ; kamu kurumları, üniversite, dernekler ve STK'lar ve belediye ilgili personelleriyle birlikte karşılıklı fikir alışverişi yapılarak öncelik verilmesi gereken projeler masaya yatırıldı, ortak proje çalışmaları oluşturuldu.

Projenin son ayağında ise Belediye Başkanı, Başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile sonuç toplantısı yapılarak konferansta elde edilen sonuçlar rapor haline getirilecek.

Yapılan bu çalışmanın ile ileriki dönemde Kırklareli Belediyesi'nin yürüteceği projelerin belirlenmesinde yol gösterici olması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trakya Bölgesi Kırklareli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title