Haberler

5 Yılda 3 Kat Fazla Stajyer

Güncelleme:

Esenler Belediyesi, stajyer öğrencilere de umut oluyor. Belediyede 5 yılda, 3 katın üstünde stajyer öğrenci istihdam edildi.

Öğrenimlerine devam ederken iş hayatına atılacakları günlerin her geçen gün biraz daha yaklaşmasıyla heyecan yaşayan öğrenciler, sunulan staj imkânlarıyla yaşayabilecekleri acemiliklerden kurtularak daha bilinçli bir şekilde iş hayatına atılmak için staj fırsatlarını değerlendiriyor. Öğrencilere bu anlamda yardımcı olan birçok kurum bulunuyor. Bu kurumlar arasında yer alan Esenler Belediyesi de öğrencilere sadece staj imkânı sunmakla kalmıyor, iş hayatına atıldıkları ilk iş yerlerinde daha mutlu ve verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla onlar için zaman zaman toplantılar düzenliyor.

Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kendi bünyesinde bulunan stajyerlerin kuruma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve bu süreci hızlandırmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat da katıldı.

HAYATA ARTI DEĞER KATIN

Toplantıda gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, "Kendinize, ailenize hayırlı olacak, topluma artı değer katacağınız davranışlar sergileyin. Sizler aileniz ve ülkeniz adına önemli gençlersiniz. Kendinize ve arkadaş seçimlerinize dikkat edin" diye konuştu.

5 YILDA 3 KATI GEÇTİ

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ise, Esenler Belediyesi'nde 2010 yılına oranla bu yıl 3 katın üstünde stajyer öğrenci istihdam ettiklerini söyleyerek, "Belediyemizde 2010 yılında toplam 38 stajyer varken bugün bu sayı 166. Bu açıdan her yıl daha fazla gencimizi burada hayata hazırlıyoruz. Biz size sadece iş yeri kurallarını öğretmiyoruz. Size hayata katılmanız açısından rehberlik de ediyoruz" dedi.

KÜLTÜR MERKEZLERİNDE ÖNCELİKLİSİNİZ

"Hayat bir kurallar bütünüdür ve bu kurallara uymamız gerekir" diyen Polat, stajyerleri kılık - kıyafet, iş saatlerine riayet, izin isteme yönetmeliği, görgü kuralları ve devamsızlık gibi konularda bilgilendirdi. Polat, Esenler'de gençlere yönelik yatırımları hatırlatarak, "Esenler'de gençlik ve kültür merkezlerinden, Esenler Sanat Evi'nden faydalanın. Her şey sadece okulda okunan kitaptan temin edilmez. Bu mekânları kullanın, belediyenin stajyerleri olarak öncelik sizindir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title