Haberler

5. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, "Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberlik anlayışını ön plana çıkararak, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun ağırlık vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Novotel'de düzenlenen 5. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu'nun kapanışında konuşan İlhan, sempozyumda konu olarak sosyal güvenlik kapsamının genişletilmesinin, kayıt dışı istihdam bağlamında sosyal sigorta prim gelirinin arttırılmasının ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanımının ele alındığını söyledi.

İlhan, sempozyumun verimli bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"2008'de yaşanan ekonomik kriz sonucunda işsizliğin ve buna paralel olarak kayıt dışı istihdamın artmış olması, bize sosyal güvenliğin bu noktada ne kadar fazla önemli olduğunu hatırlattı. Aktif yaşlanma kavramı, yaşlanan dünyada sosyal güvenliğin sürdürülebilirliği noktasında giderek daha da önem kazanıyor. Romanya'dan gelen misafirimiz Dr. Catalin Ghinararu, emekli olan kişilerin emeklilik sonrasında çalıştıkları her ay için emekli maaşında her ay artışla ödüllendirildiğini belirtti. Bu da bize diğer ülkelerde yaşanan farklı uygulamaların ne kadar önemli olduğunu gösterdi."

Dünya nüfusunun yarısından fazlasının hala sosyal güvenlik sisteminden faydalanmadığını ifade eden İlhan, "Prof. Dr. Paul Schoukens, aktif çalışanların sosyal güvenliğinin sağlanması için bu grupların ihtiyaçlarına yönelik çözüm ve sistemler geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Kayıt dışı ekonominin en aza indirilerek, sosyal güvenlik sisteminin artırılması son derece önemli" dedi.

İlhan, Prof. Dr. Oğuz Karadeniz'in sunumunda sadece kesilen cezalarla kayıt dışı istihdamla mücadelenin mümkün olmadığını savunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberlik anlayışını ön plana çıkararak, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun ağırlık vermeyi hedefliyoruz. Sosyal güvenlik kapsamının genişletilmesinde gerek kayıt dışı istihdamın en aza indirilmesinde gerekse sosyal güvenlik hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında en önemli yardımcı aracımız bilgi teknolojileridir. Bilişim teknolojisinin kurulması, saklanması, işletilmesi, kişisel ve kurumsal kimliğin korunmasında son derece önem arz etmektedir. Biz de torba yasasında buna özel olarak bir madde ekledik. Kişisel verilerin gizliliği ve korunmasıyla ilgili önemli olduğunu düşünüyoruz."

SGK Trabzon İl Müdürü Musa Bulut ise sosyal güvenliğin, anayasal hak olmasının yanı sıra sağlıklı toplumların ve güvenli yarınların teminatı olduğunu söyledi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title